Minipaier med rødløk og muggost

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Minipaier med rødløk og muggost

Jeg sier det bare med en gang: Neste gang du skal ha selskap og servere 3 retters middag, MÅ du lage dette til forrett! Og neste gang du tenker at det hadde passet perfekt med litt snaddermat å kose seg med, kanskje til et glass vin, en fredagskveld; da skal du lage disse små minipaiene med rødløk som får lov til å koke inn med rødvin og en god skive med muggost på toppen! Det blir altså så godt!

Her har jeg brukt hvit muggost, men du kan gjerne også bruke en blåmuggost.

Skal du ha selskap og liker å gjøre ting klart i forkant, halvsteker du butterdeigsbunnene – det står nærmere beskrevet i oppskriften – og lager klar rødløken. Så er det bare å montere det hele sammen og steke når gjestene kommer.

Minipaier med rødløk og muggost

8 minipaier

1 pk butterdeig
4 rødløk, ca. 400 g
2 ss olivenolje
25 g smør
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
2 ½ dl rødvin
5-6 greiner timian + litt til pynt
1 ss sukker
1 ss hvetemel
2 ss melk
100 g hvit muggost
8 valnøtter eller pekannøtter
litt flytende honning

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.

Legg butterdeigsplatene til tining.

Skrell rødløkene og skjær dem i tynne ringer. Varm oljen og smøret i en stor stekepanne og ha i løken, salt og pepper og la det surre på forholdsvis svak varme i 15 minutter. Løken skal bli blank og myk, men den skal ikke bli brun.

Hell i vinen, fjern stilken fra timiangreinene og ha i bladene samt sukkeret. Kok opp og la det småkoke til all vinen er kokt inn. Det tar rundt 15 minutter. Smak til for å kjenne om det er passe krydret.

Dryss hvetemel på bakebordet og legg over butterdeigsplatene. La dem ligge oppå hverandre og kjevle dem ut til et rektangel som er 40 x 20 cm.

Bruk en utstikker eller et glass som er 9-9 ½ cm i diameter og stikk ut 8 rundinger. Legg dem over på et stekebrett. Så skal du lage en runding inni som er liten nok til å gi en kant rundt det hele på 1 ½ cm. Her bruker jeg først en utstikker på 9 ½ cm, så en på 6 ½ cm. Den innerste ringen skal ikke stikkes helt gjennom, bare halvveis. Stikk små hull med en gaffel i den midterste rundingen.

Pensle kantene rundt med melken og sett stekebrettet midt i stekeovnen. Forstek bunnene i 10 minutter. Ta dem ut og la dem avkjøles nok til at du kan trykke ned midten på bunnene. Så langt kan du forberede før et selskap.

Fordel rødløken på bunnene. Del muggosten i 8 biter og legg over rødløken. Knus en pekannøtt eller valnøtt over hver og ta litt flytende honning over der igjen.

Sett brettet tilbake i stekeovnen og stek i 10-12 minutter. Sett brettet litt høyere opp i stekeovnen nå. Etter 10-12 minutter, skrur du på grillelementet på 230 grader og steker videre til kantene blir gyllenbrune. Følg godt med sånn at det ikke brennes.

Pynt hver minipai med en liten timiangrein før servering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon