Waldorfsalaten er det perfekte tilbehøret til både varm og kald mat. Den kan like gjerne serveres til julekalkunen som til roastbiffen på 17. mai. Ja, den passer også strålende bra til grillspydet ute ved grillen.

Tradisjonelt er det vanlig å lage en base bestående av pisket krem og majones til waldorfsalaten. Her bruker jeg eg blanding av majones og rømme istedenfor. Det gir en litt lettere og litt mer syrlig smak, som jeg er svak for.

Denne salaten rører du sammen på noen få strakser, og du kan gjerne lage den dagen før servering.

Den beste waldorfsalaten!

Dette trenger du for å lage waldorfsalat
2 ss majones
4 ss rømme
½ salt
nykvernet pepper
saft fra ½ sitron
2 røde epler
3 stilker stangselleri
200 g røde steinfrie druer
½ hjertesalat
150 g valnøtter

Rør sammen majones, rømme, salt og pepper i en bolle.

Ha sitronsaften i en annen bolle. Del eplene i to og fjern kjernehusene før du skjærer eplene i tynne skiver. Ha skivene i bollen og rør rundt slik at alle epleskivene blir dekt med sitronsaft. Da blir de ikke brune i fargen.

Skjær selleristilkene i tynne skiver og del druene i to. Hjertesalaten skjærer du i mindre biter. Bland forsiktig sammen alt, inklusive sitronsaften.

Den beste waldorfsalaten!

Den beste waldorfsalaten!

Kos deg!

Oppskriften ble først laget til en stor koldtbordsak som jeg lagde for Familien. Da ble alle disse rettene servert sammen. Klikk deg inn på hver enkelt lenke for å komme til de ulike oppskriftene!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *