Kremet potetsalat med eple og vårløk

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter

Porsjoner: 6

Kremet potetsalat med eple og vårløk

Jepp folkens! Det er tiden for herlige potetsalater igjen, og i dag er det en knakende god kremet potetsalat med eple og vårløk som står på menyen!

Potetsalat er det perfekte tilbehøret både til grillmaten, til nypoetene og noen skiver god spekemat, og som én av rettene på et koldtbord. Å lage sin egen potetsalat er en ganske lettvint affære. Det tar litt tid å dele de kokte potetene i terninger, men her er mitt beste triks å koke potetene dagen før du skal lage potetsalaten. Poteten er nemlig mye enklere å dele i fine terninger når de har fått ligge kaldt over natten. Det er dessuten helt perfekt å bruke opp de nypotetene du kokte for mye til gårsdagens middag, i en potetsalat.

Håper potetsalaten faller i smak!

LES MER! Sånn lager du en knallgod tzatzikipotetsalat!

Ingredienser

Kremet potetsalat med eple

800 g nypoteter
2 dl yoghurt naturell
1 dl lettrømme
2 ss majones
1 ts dijonsennep
1.5 ts flaksalt
0.25 ts nykvernet pepper
1 fedd hvitløk
0.5 sitron saften av
1 rødt eple/røde epler
2 vårløk
12 stilk(er) gressløk

Slik gjør du

Kok potetene i lettsaltet vann til de er møre. Med nypoteter kan du gjerne la skallet være på. Det gir både mer smak og bedre næring. Sørg bare for å vaske dem godt med en kortbustet børste først. Avkjøl potetene og del dem i terninger. Det aller beste er å koke potetene dagen før du skal dele dem.

Jeg skriver både naturellyoghurt og lettrømme i oppskriften, men du kan godt bruke bare én av delene. Jeg synes smaken blir ekstra god med de to blandet, men absolutt ikke et must.

Bland sammen yoghurt, rømme, majones, sennep, salt og pepper. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og klem i sitronsaften. Rør det godt sammen.

Skjær eplet i små terninger, vårløken i ringer og hakk opp gressløken og rør både dem og potetbitene inn.

La gjerne potetsalaten stå i en time eller to før servering. Gi den en liten prøvesmak etter at den har stått en stund, for smakene vil trekke inn i potetene. Og da kjenner du om potetsalaten trenger litt mer krydder.

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon