Nypotetene er på vei og det er på tide å starte potetsalatsesongen! Ikke sant? Det er så utrolig mange gode salatvarianter man kan lage av årets nypoteter. I denne får potetene følge av både asparges og sprøstekt bacon. Skikkelig gode kombinasjoner!

Sennepen og den greske yoghurten bidrar til en rundt og god smak på denne potetsalaten.

Disse grillspydene med kjøtt og sitron passer godt til potet- og aspargessalaten!

Supergod potet- og aspargessalat

Dette trenger du for å lage potet- og aspargessalat til 4 personer
500 g nypoteter
1 bunt asparges
75 g bacon, helst tørrsaltet
1–2 ts grov sennep
1 dl gresk yoghurt
1 ss sitronsaft
salt
pepper
noen grener dill

Del potetene i to kok dem møre i lettsaltet vann. Fjern de nederste delene av aspargesene før du deler dem i to, litt på skrått. La dem koke med potetene de siste 4 minuttene. Hell av vannet og la det renne av. Legg aspargesen for seg selv og hell over nok kaldt vann til at kokeprosessen stopper.

Del baconet i småbiter før du steker det på medium varme til det er gyllenbrunt. Legg det over på tørkepapir og la fettet renne av.

Rør sammen sennepen, yoghurten, sitronsaften, salt, pepper og opphakket dill. Smak til for å kjenne om det er passe krydret. Bland sammen alt og hell det over på et serveringsfat.

Supergod potet- og aspargessalat

Potetsalaten kan lages dagen i forveien. Oppbevar da baconet for seg selv og dryss det over ved servering slik at det holder seg sprøtt.

Nyt maten!

Oppskriften ble først laget til en stor koldtbordsak som jeg lagde for Familien. Da ble alle disse rettene servert sammen. Klikk deg inn på hver enkelt lenke for å komme til de ulike oppskriftene!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *