Brokkolisalat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Brokkolisalat

Du vet du har en god og allsidig salat når den passer som tilbehør til nesten all middagsmat du serverer. Det gjør denne brokkolisalaten. Rødt kjøtt, kylling og fisk. Jeg synes den smaker kjempegodt til alle.

Dette er en typisk oppskrift som du kan variere ut fra hva du har tilgengelig. Noen ganger bruker jeg druer i, som her, mens jeg kutter den andre ganger. Og om jeg pistasjnøtter, som her, eller pinje- eller cashewnøtter, varierer også. Noen ganger bruker jeg ikke nøtter i det hele tatt. Kanskje ikke bacon heller. Dette er med andre ord en oppskrift som kan endres mye.

Her kan du se en annen oppskrift på brokkolisalat her på bloggen.

Basen er imidlertid den samme hver gang, gresk yoghurt tilsatt hvitløk, salt og nykvernet pepper.

Brokkolisalat

Oppskrift på brokkolisalat med bacon, druer og pistasjnøtter
som tilbehør til 4-6 personer

50 g pistasjnøtter
120 g bacon
1 dl gresk yoghurt
1 fedd hvitløk
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
1 brokkoli
10 røde druer
2 reddiker

For å få mest mulig god smak ut av pistasjnøttene, har du dem i en tørr stekepanne og steker/rister dem over medium varme til de begynner å bli brunflekkete. Legg dem så til side.

Så deler du opp baconet i småbiter og har i stekepannen. Stek det til det blir gyllenbrunt. Legg det over på kjøkkenpapir slik at det får rent av. Da holder det seg sprøtt.

Ha yoghurten i en serveringsbolle. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og rør inn både det, salt og pepper.

Del opp brokkolien i småbiter. Jeg bruker å skrelle og dele stilken i små terninger. For å få fine buketter, bruker jeg å skjære halvveis inn i buketten – fra stilkfestet – og så rive blomsten løs. Da smuldrer den ikke så mye.

Del druene i to og reddikene i tynne skiver. Bland alt dette inn sammen med yoghurten. Bland inn mesteparten av baconet og nøttene like før servering. Resten drysser du over helt til slutt.

Brokkolisalat Brokkolisalat Brokkolisalat

 

 

 

9 kommentarer til “Brokkolisalat”

  1. Jeg er glad i brokkoli, men den bør definitivt kokes (5 min er veldig passelig – ikke for lenge). Rå brokkoli og blomkål er tungt å tygge og blir fort bare en kamp å få i seg. Min anbefaling er lett kok, kjøl ned, sprinkle med god olivenolje, og prøv en fetere yoghurt, den bør ha litt smak!
    Basert på egne erfaringer, prøv dette som variasjon til denne gode oppskriften.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon