Brokkolisalat med middagsbygg

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 20 minutter

Porsjoner: 4

Brokkolisalat med middagsbygg

Jeg elsker denne brokkolisalaten med middagsbygg! Den er frisk i smaken, den er mettende og god, og den er herlig knasende når du spise den! Salaten er dessuten super å lage i god tid før servering, noe som iallfall jeg synes er helt topp dersom jeg skal lage mat til mange.

For meg er brokkolisalat den perfekte sommersalaten som passer å servere til all slags grillmat. Og også når været tilsier at jeg lager resten av middagen inne på kjøkkenet og ikke ute på grillen. Ha ha ha.

Og ettersom brokkolisalaten også har middagsbygg i seg, kan den også spises helt alene som en lunsj eller middag, kanskje med noen skiver godt brød til. Om du vil, kan du da eventuelt steke noen skiver bacon som du smuldrer over salaten ved servering. Du kan også bruke perlespelt eller andre tilsvarende produkter istedenfor middagsbygg.

LES MER: Sånn baker du en luftig FOCACCIA MED ROSMARIN

Husk å hele brokkolien, inklusive stilken, når du lager salaten. Bare skrell vekk det ytterste laget på stilken, så er den klar for bruk.

Jeg liker at brokkolisalaten med byggris har en forholdsvis tørr konsistens. Det betyr at jeg bare har akkurat nok yoghurt- og majonesblanding til at det dekker resten av ingrediensene. Ønsker du å ha salaten enda litt mer kremete i konsistensen, øker du bare mengden med yoghurt og majones liltt.

Håper den faller i smak!

Ingredienser

Brokkolisalat med byggris

100 g middagsbygg
1 ts salt
100 g yoghurt naturell
40 g majones
2 ts dijonsennep
0.5 lime saften av
1.5 ts flaksalt
1 brokkoli
0.5 ts nykvernet pepper
0.5 grønt eple/grønne epler
0.5 rødløk
10 greiner gressløk
5 greiner timian
40 g tørkede tranebær eller tørkede blåbær
40 g gresskarkjerner

Slik gjør du

Kok byggrisen etter anvisning på pakken i lettsaltet vann. Legg det til avkjøling.

Jeg liker best å bruke en naturellyoghurt av gresk type, altså en som er tykk i konsistensen, men det går fint med en som er mer flytende også.

Rør sammen yoghurt, majones og Dijonsennep i en stor bolle. Ha i limesaften, flaksalt og pepper og rør det inn.

Skjær brokkolien i små blomster. For å få blomster som ikke smuler veldig, er det best å skjære opp stilkene og så rive blomstene i mindre biter.

Skrell den store brokkolistilken før du skjærer den i terninger på ca. 1 x 1 cm. Eplet skjærer du også i like store terninger. Finhakk rødløken. Ha alt dette i bollen og rør det sammen.

Rør inn den ferdigkokte, og avkjølte, byggrisen.

Hakk opp urtene og rør dem inn før du avslutter med gresskarkjernene og de tørkede tranebærene eller blåbærene. Du kan også bruke rosiner. Rør dette inn til slutt.

Ta en prøvesmak for å kjenne om salaten er passe krydret.

Kos deg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon