Få en perfekt roastbiff!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Få en perfekt roastbiff!

Et steketermometer er lurt å ha når du skal steke roastbiff. Da har du full kontroll på kjernetemperaturen. Uten, er det rett og slett fryktelig vanskelig å skulle anta hvor mange grader kjøttet har som kjernetemperatur til enhver tid. Steketiden vil dessuten ut fra temperaturen på kjøttet, stekeovnen din og hvilken form du steker kjøttet i.

Ettersom kjøttet stekes på forholdsvis svak varme, vil ikke kjernetemperaturen øke betraktelig etter at kjøttet tas ut av stekeovnen, ca. 2 grader. Ønsker du kjøttet forholdsvis rødt (som på bildet) tar du ut kjøttet når det har en kjernetemperatur på 60. Tar du ut kjøttet når kjernetemperaturen er 65, er kjøttet rosa.

Få en perfekt roastbiff!

PS! Porsjonsberegningen varierer veldig ut i fra hva du skal bruke roastbiffen til. Skal du ha den som pålegg, holder den til mange. Skal du ha den alene sammen med for eksempel kokte poteter til et eget måltid, er dette nok til 6 personer. Roastbiff passer jo også perfekt på et koldtbord!

Hvordan porsjonsberegner du mat til et koldtbord?
500 gram råvare per person er et godt utgangspunkt. Det inkluderer da både kjøtt, fisk og alt tilbehøret. Så er vi skrudd sammen slik at når det er mange retter på bordet, smaker vi på mer enn når det er få. Det betyr at det er lettere å beregne riktig, når det er få retter på koldtbordet. Vi spiser heller ikke like mye av alt. Og hva som spises, avhenger av hvem som er gjester.

Få en perfekt roastbiff!

Dette trenger du for å lage roastbiff til 6 personer
750 g flatbiff eller mørbrad
2 ts grov sennep
2 ts salt
godt med nykvernet pepper
2 ss olivenolje
2 greiner rosmarin
3 fedd hvitløk

Sett stekeovnen på 125 grader.

Bind kjøttet med hyssing før du gnir inn med sennep, salt og pepper.

Varm opp oljen i en stekepanne og brun kjøttet hele veien rundt. Legg rosmaringreinene og hvitløkfeddene i en ildfast form før du legger kjøttstykket over. Stikk et steketermometer midt i den tykkeste delen. Hvitløkfeddene klemmer du bare flate ved hjelp av kniven. Skallet kan være på.

Stek til kjøttet får en kjernetemperatur på 60–65 grader (se innledningsteksten). Ta ut kjøttet og la det hvile i minimum 30 minutter før du skjærer det i tynne skiver. Du kan gjerne steke kjøttet dagen før servering.

Få en perfekt roastbiff!

Få en perfekt roastbiff!

Få en perfekt roastbiff!

Få en perfekt roastbiff!

Godt måltid!

Oppskriften ble først laget til en stor koldtbordsak som jeg lagde for Familien. Da ble alle disse rettene servert sammen. Klikk deg inn på hver enkelt lenke for å komme til de ulike oppskriftene!

2 kommentarer til “Få en perfekt roastbiff!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon