Skalldyrkabaret

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Skalldyrkabaret

Denne gamle klassikeren, som har et litt tantete navn, fortjener virkelig å komme frem i lyset igjen! En vellaget kabaret er både god og fin å se til, og helt perfekt å ha på et koldtbord. Jeg husker fra barndommen at kabareten var et fast innslag på festbordene, men så tror jeg kanskje den forsvant samtidig som tapastrenden kom over oss. Jeg sier ja takk til både kabaret og tapas, så her kommer mitt bidrag til å få klassikeren frem fra glemselen.

Det er bestandig like spennende å se hvordan kabareten ser ut når du får hvelvet den ut av formen den er lagd i.

Her bruker jeg en form som rommer 1 ½ liter.

Skalldyrkabaret Dette trenger

Dette trenger du for å lage Fru Timians skalldyrkabaret
200 g laksefilet
1 ts sakt
4 egg
1  l vann
2 pk lys buljonggele til aspik (1 l ferdig buljong)
400 g reker i lake
200 g krepsehaler
i lake
6 kvaster dill
18 små blader persille

Del laksen i terninger på 2 x 2 cm. Kok opp vann og salt i liten en kjele og legg i laksebitene. Skru av varmen og la fiskebitene ligge i vannet i 8–10 minutter. Ta det ut og la det bli avkjølt. Kok eggene i en annen kjele i 8 minutter. Avkjøl og del dem i tynne skiver.

Kok opp vannet og rør ut buljonggeleen. Sett det til avkjøling til væsken blir romtemperert. I mellomtiden gjør du klart resten.

Hell både rekene og krepsehalene ut av laken de ligger i og over i et dørslag. Skyll av dem i kaldt vann før du lar dem renne godt av.

Del opp dillen i litt mindre deler. Plasser reker, krepsehaler, eggskiver og laksebiter i fint mønster tilpasset den formen du bruker. Pynt med dillen. Hell forsiktig i den romtempererte buljonggeleen.

Sett kabaretformen i kjøleskapet over natten.

Bruk en spiss kniv til forsiktig å skjære løs geleen akkurat rundt kanten. Dypp så formen i en bolle varmt vann. Hvor lenge, avhenger av hvor tykk formen din er. Hvelv den så over på et serveringsfat.

Skalldyrkabaret

Skalldyrkabaret

Oppskriften ble først laget til en stor koldtbordsak som jeg lagde for Familien. Da ble alle disse rettene servert sammen. Klikk deg inn på hver enkelt lenke for å komme til de ulike oppskriftene!

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon