Spansk sei

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Spansk sei

En gang, for ganske mange år siden, fikk min mann det for seg at han skulle bli vegetarianer. Ikke en av dem som verken spiser fisk, kjøtt eller ost, men av den litt mer lettvinte varianten. Altså en som bare kutter ut kjøtt. Nygift som jeg da var, konverterte jeg også til denne overbevisningen. Min konvertering var ikke helt oppriktig ment, så jeg spiste alltid kjøtt når vi ble bedt bort på besøk eller var ute på restaurant. Overbevisningen stakk ikke så dypt hos husbonden heller, men tre-fire måneder holdt han vel ut.

Perioden førte meg ut på en omfattende oppskriftssanking, og denne oppskriften fikk jeg fra min manns daværende sjef, Gunnar B. Retten er god og billig. Det vil si, det blir ikke så billig om du må åpne en flaske vin bare for dette. Hvis du er flink til å fryse ned vinrester, kan du bruke det, men det er ingen krise om du bare kutter den ut. Dette er tross alt ikke ment som noen eksklusiv, fancy mat.

Spansk sei

Dette trenger du for å lage spansk sei til 4 personer
1 stor løk
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 boks hermetisk paprika, pimientos
2 bokser hermetisk tomat, hakket
1 ½ dl hvitvin
1 ts salt
pepper
600–800 g seifilet
ca. 1 dl hvetemel
ca. 2 dl brødrasp
2 egg
40-50 g smør
1 liten bunt persille

Sett stekeovnen på 200 grader.

Skrell og finhakk løk og hvitløk og ha det i en stekepanne sammen med olivenoljen. La det surre på ganske svak varme i 3-4 minutter, til løken er blank og myk. Er den syltede paprikaen hel, skjærer du den i staver før du har den i panna sammen med tomatene, eventuelt hvitvin og salt og pepper. Bland det sammen og hell det over i en ildfast form.

Nå bruker jeg å griljere og steke fiskestykkene i stekepanna før jeg har dem over i det ildfaste fatet. Hvis du synes det blir for styrete, kan du bare kutte den delen og legge fiskestykkene rett oppå tomatsausen. Å griljere blir veldig fort klissete, men etter at jeg begynte å bruke brødposer, synes jeg det er mye greiere. Jeg passer dessuten på å bare skitne til den ene hånda, så ikke alt jeg tar i, blir klinete.

Del fisken i passe serveringsstykker. Ha hvetemel i en brødpose og brødraspet, salt og pepper i en annen pose. Eggene visper du lett sammen i en liten skål. Ha først fiskestykkene i posen med melet. Rist forsiktig rundt slik at alle fiskestykkene blir godt dekt av melet. Bruk en klype til å ta ut stykkene og vend ett og ett i eggblandingen før du har dem over i posen med brødrasp. Rist posen.

Stek fiskestykkene etter tur i smøret. Legg dem i tomatsausen når de har blitt gyllenbrune.

Sett forma midt i stekeovnen og stek i 30 minutter. Hakk opp persillen og strø over ved servering. Det smaker godt med kokte poteter til.

Spansk sei

 

 

3 kommentarer til “Spansk sei”

    • Hei, Maria!
      Ja, det funker fint! Bare forsikre deg om at posen er helt tett. Jeg har hatt diverse vinlekkarser i fryseboksen (jeg har en sånn stor fryseboks) og det blir fryktelig klinete. Vinen fryser ikke helt, men blir liggende som en seig gele rundt alt det andre som ligge i fryseren. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon