Seigryte med safran

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Seigryte med safran

Her er en billig og god middagsrett hvor jeg rett og slett bruker en blokk med frossen sei.

Det er mulig du rynker litt på nesa og synes at jeg har blitt ordentlig snobbete av meg når jeg i det ene øyeblikket sier billig mat og i det andre skriver safran på ingredienslista. For det finnes vel ikke den matvaren i verden som har høyere kilopris enn safranen.

Men jeg vet at mange har en liten boks med safran liggende i kjøkkenskuffen, innkjøpt til en eller annen festaften, og så får de liksom aldri den riktige anledningen til å bruke opp resten. Her er den! Når det er sagt, skal det også sies at du strengt tatt ikke trenger å bruke safran i det hele tatt. Litt gurkemeie gir også en fin, gul farge på gryta. Eller du kan kjøre den naturell. Det er helt opp til deg.

Denne oppskriften stammer opprinnelig fra Tina Nordström – jeg så henne lage denne på TV for mange år siden.

Seigryte med safran

Dette trenger du til 4 personer
1 løk
2 vårløk
4 fedd hvitløk
2 gulrøtter
6-7 poteter
2 ss olivenolje
10-15 tråder safran eller 1 ts gurkemeie
7 dl grønnsakbuljong
salt
pepper
½ brokkolibunt
600 g frossen seifilet

Rens løk, vårløk, hvitløk, gulrot og potet og skjær alt i tynne skiver. Ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen og la det steke på middels varme i 3-4 minutter. Bland ut safranen i 1 ss kokende vann og ha i kasserollen.

Hell buljongen i kasserollen og la det småkoke i 10 minutter. Smak til med salt og pepper

Del opp brokkolien i små buketter og seifileten i terninger på 3 x 3 cm og ha det oppi. Bland alt forsiktig. Sett på lokk og la gryta trekke på svak varme i 5 minutter. Fisken er ferdig når den har blitt hvit.

Seigryte med safran

Seigryte med safran

Seigryte med safran

Seigryte med safran

 

3 kommentarer til “Seigryte med safran”

  1. Hvorfor har du hvitløk i omtrent alt av varmmat? Hvitløk er godt det, men hvorfor ikke også holde i hevd norske mattradisjoner også? Personlig så synes jeg at det er viktig å ta vare på våre mattradisjoner og ikke ødelegge de.

    • Jeg simpelthen elsker hvitløk og synes den er med og fremhever mange andre gode smaker også. Heldigvis er det veldig lett å ta ut hvitløken fra en oppskrift for dem som ikke ønsker å ha det med.
      Fin torsdag til deg!
      Marit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon