Ukemeny uke 25

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny uke 25

Sommerferien for husets tenåringer nærmer seg nå med stormskritt! De har 2-3 dager igjen, så tror jeg de har store planer om sene kvelder og ditto trege morgener. Noen av dere har kanskje allerede startet ferien! Ferie eller ikke, her gjelder det å ta vare på de gode sommerøyeblikkene samme hvor man er og hva man holder på med. Bare det å se ut på solen eller ta med seg tekoppen og sette seg ut og slikke sol i 5 minutter når jeg er på jobben, er så utrolig deilig.

Vi må jo ha middager nå på sommeren også, så her kommer mine forslag til middager for denne uken, samt en kake og en godt brød. Jeg håper du finner noe som du har lyst til å lage!

Følt meg gjerne på SnapChat (frutimian) eller Instagram Stories (Fru Timian)!

En riktig god uke til deg! Og husk; Nyt livet og nyt maten!

 

Mandag 19. juni – Laks med agurksalat og poteter

Dette var en av favorittmiddagene mine gjennom hele barndommen! Ikke med agurksalat som dette, men definitivt med nykokte poteter og smakfull laks!

 

Tirsdag 20. juni – Spagetti bolognese

Supergod og lettvint hverdagsmiddag som du lager på 1-2-3!

 

Onsdag 21. juni – Grove pannekaker med nyrørt blåbærsyltetøy

En av de store hverdagsfavorittene! Nystekte pannekaker bruker i grunn bestandig å være en suksess å servere!

 

Torsdag 22. juni – Curry med svinefilet og koriander

En god curry er skikkelig godt både sommer og vinter, synes jeg. Er det ordentlig varmt, kjører jeg på med enda litt mer chili, bare for å møte hete med hete. Og er det iskaldt ute, må det jo mye chili til for å holde blodomløpet i gang. Funker som bare det.

 

Fredag 23. juni – Den aller beste hamburgeren!

Denne hamburgeren har helbredende egenskaper! Det var iallfall en stor gjeng med gutter fullstendig enige om! Les hele historien om burgerne inne i blogginnlegget.

I dag er det jo Santhansaften og da passer det jo fint å fyre opp grillen og legge på noen saftige burgere. !

 

Lørdag 24. juni – Grillet asparges med reker og sennepsmajones

Dette er skikkelig herlig sommersnaddermat! Elsker det! I oppskriften er mengdeanvisningen beregnet på å servere dette som en forrett, men pluss på litt og server godt brød til, så er dette perfekt til middag også!

 

Søndag 25. juni – Kyllingsalat med honningristede valnøtter og blåmuggost

Dette er så god mat, folkens! Bruk veldig gjerne kyllingfilet med skinn når du lager denne kyllingsalaten, så får du med sprøstekt kyllingkjøtt på kjøpet. Om du ikke har prøvd kombinasjonen honningristede nøtter og blåmuggost ennå, er dette dagens oppfordring!

 

Ukens kake – Ananas- og kokoskake med blåbærglasur

Jeg er glad i kaker som ser flotte ut, smaker smashing (selvfølgelig) og som er fullt mulig for en ikke-konditor å lage. For samme hvor mange kaker jeg har lagd i mitt liv, kommer jeg aldri til å bli god på ekstravagant kakepynting.

 

Ukens gjærbakst – Grovbrød uten elting

Det geniale med eltefrie brød – eller rettere sagt; de to geniale tingene med eltefrie brød – er det faktum at de smaker akkurat like godt som om du har vært hos en flink håndverksbaker og kjøpt brød, og at de er veldig enkle å lage. Det ligger i navnet – ingen elting, bare sammenrøring av alle ingrediensene. Så venting. Ganske så lenge, men da kan du du benytte tiden til å sove. Jeg bruker i alle fall å lage de eltefrie deigene på ettermiddagen eller kvelden, så er den klar en eller annen gang neste dag.

God uke til deg!

2 kommentarer til “Ukemeny uke 25”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon