Grillet asparges og reker med sennepsmajones

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Grillet asparges og reker med sennepsmajones

Dette er skikkelig snaddermat som passer perfekt til en forrett, om du nå skulle ha planer om en litt finere middag, eller som såkalt snacksemat som jeg har stor forkjærlighet for. Vil da ha retten litt mer mettende, kan du servere den med noen skiver mørkt dansk rugbrød eller helt fin loff. Du kan selvfølgelig øke mengden med reker betraktelig også. Her er det mange muligheter!

Denne oppskriften, sterkt inspirert fra den engelske matskribenten Mary Cadogan.

Grillet asparges og reker med sennepsmajones

Dette trenger du for å lage grillet asparges med reker og sennepsmajones til 4 personer
som småmat eller forrett

8 grillspyd av tre
40 ferske eller frosne reker
16 asparges
1–2 ss olivenolje
Maldonsalt
nykvernet pepper
noen salatblader

Sennepsmajones
1 fedd hvitløk
2 eggeplommer
1 ts grov sennep, ev. Dijonsennep
2 ts vin- eller epleeddik
1 1/2 –2 dl solsikkeolje
1/4 –1/2 ts salt

Start med majonesen. Den kan du vispe sammen i en bolle eller lage i en food processor. Jeg bruker sistnevnte. Visper du for hånd, river du først hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet før du blander det med eggeplommene, sennepen og eddiken i en bolle. Visp så inn oljen, dråpe for dråpe i starten, mens du visper godt hele tiden. Du kan øke mengden på oljehellingen litt etter hvert.

I food processoren, kjører du hvitløkfeddet til smuler før du har i eggeplommene, sennepen og eddiken. Følg så samme  framgangsmåte som den over. Ha i nok olje til at du får den ønskede tykkelsen på majonesen. Smak til med salt. Jeg liker best å salte med Maldonsalt. Da får du ikke en helt jevn saltsmak på det hele, men bitte små salteksplosjoner i munnen når du spiser.

Legg grillspydene i vann.

Jeg er ingen stor fan av reker på lake, så jeg bruker ferske eller frosne reker til dette. Tin eventuelle frosne reker i iskaldt vann tilsatt litt salt. Skrell dem og fjern tarmen. Her lar jeg haleskallet være på, så er det enda enklere å dyppe rekene i majonesen.

Grillet asparges og reker med sennepsmajones

Fjern den nederste biten av aspargesene. Klipp av grillspydene slik at de passer på serveringstallerkenen. Bruk to og to grillpinner i bredden og træ på 4 asparges på hver av dem. Pensle med olivenoljen og dryss over salt og pepper. Grilles på medium varme i ca. 3 minutter på hver side.

Legg aspargesene på tallerkenen og dander resten over og rundt.

Grillet asparges og reker med sennepsmajones

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon