Spansk fest!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Spansk fest!

Noe av det som er mest moro med å være ute på reise i andre land, er å gå i matbutikker. Ta ut å se på alle de ulike pakkene som står i hyllene og å prøve å kommunisere med damen eller mannen i ferskvaredisken etter beste evne.

Veldig ofte er det jo sånn at vi bor på hotell når vi reiser, noe som virkelig begrenser mulighetene til å lage noe med maten du ser i butikken. På denne turen vår bodde vi imidlertid hjemme hos venner, så da var mulighetene endelig til stede for å lage en skikkelig festmiddag. Spansk en sådan.

Jeg har ingen eksakte mål i oppskriftene mine denne gangen, av den enkle grunn at ingenting ble veid og målt, bare tatt på gefülen. Du vil imidlertig få en pekepinn ut fra hva som står.

Spansk fest!

Her er festmenyen: chilimarinerte spanske reker, hete poteter, grillet dorado (som er en spansk hvit fisk), pata negra, en fast hvit geitost (som jeg ikke vet navnet på), bønner, asparges, grillet oksekjøtt, grønne paprika, tomater, salat, supergode dadler og friterte sardiner.

Spansk fest! Spansk fest! Spansk fest!

Langostino – spanske reker
ferske, ukokte reker
most, tørket chili
spansk, røkt paprikapulver
salt
peppe
olivenolje
sitron

Dryss alt krydderet over rekene. Stekes på sterk varme i olje til rekene skifter farge og er gjennomstekte. Klem sitronsaften over til slutt.

Du kan bruke samme fremgangsmåte på ferske scampi eller hvis du greier å finne ferske, ukokte reker.

Spansk fest!

Asparges og bønner
Kok opp godt med vann og salt i en kjele. Skjær av de nederste endene på aspargesen før du har dem i det kokende vannet. Disse arpargesene skal bare koke 1 minutt fordi de er så tynne i stilken, men er de tykkere, trenger de kanskje 3 minutter. Hell dem over i et dørslag og la vannet renne av før du legger dem over i en bolle med kaldt vann, slik at kokeprosessen stoppes.

Ta dem ut av vannet og legg dem over i en skål. Hell over litt god olivenolje og dryss over salt.

Bruk akkurat samme fremgangsmåte for bønnene.

Spansk fest! Spansk fest!

Sardiner

Ferske sardiner som dette friteres og spises hele. Jeg bruker å la hode og hals (hvis man kan kalle det hals på en fisk) være. Det smaker litt bittert.

Lag en blanding av hvetemel, salt, pepper og røkt paprikapulver og vend sardinene i. Varm opp solsikkeolje (ca. 1/2 cm i stekepannen) og stek sardinene på sterk varme til de har blitt gyllenbrune på begge sider.

Dryss over litt salt ved servering.

Spansk fest!

Grillet fisk – dorado

Du kan bruke akkurat samme fremgangsmåte med annen fisk også (og som er litt mer tilgjengelig i Norge)

Dryss salt og pepper både inni og rundt fisken. Legg sitronskiver inni fisken. Legg den på et dobbelt lag med aluminiumsfolie og grill den over forholdsvis sterk varme til den er gjennomstekt. Vær forsiktig når du snur den slik at den ikke går fullstendig i stykker.

Klem litt sitronsaft over fisken ved servering. Spansk fest!

Klart for servering! Ragnhild og Fru Timian i farta. Legg merke til skinken som henger på veggen inne på kjøkkenet!

Spansk fest!Hete, spanske poteter

Klikk på overskriften, så kommer du til en god oppskrift på hete, spanske poteter.

Spansk fest!

Bjørn Erik trådde til som grillmester!

Spansk fest!

Grillede kjøttskiver

ytrefilet av okse
olivenolje
salt
pepper
spansk, røkt paprika
ruccola

Ha krydder og olje over kjøttskivene og bland det godt før du legger skivene på grillen og griller dem på sterk varme i ca. 1 minutt på hver side.

Dryss ruccolaen over ved servering.

Spansk fest!

Pata negra – kronen på verket 

Pata negra er rett og slett en supergod spansk spekeskinke. Fantastisk smak og konsistens. Her skjærte vi opp tynne skiver av en geitmelkost som vi serverte til. Veldig bra kombinasjon.

Noen skiver med potetgull måtte til for å gjøre festen helt komplett!

Spansk fest!

Om du nå ikke har alle disse råvarene tilgjengelig, håper jeg du blir inspirert til å lage en aldri så liten spansk fest – med massevis av gode smaker – du også!

 

 

 

 

Ett kommentar til “Spansk fest!”

  1. Jeg bor for tiden i Spania så dette var en inspirerende liten festmeny. Kunne laget så mye mer deilig hadde jeg bare laget meg en nøyaktig ordliste for mat og krydder til å ha med i butikken, men vi har da overlevd hittil. Skal prøve Dorada denne uken. Kanskje med deilig salat og urter fra grønnsaksmarkedet.
    Ellers takk for nyttig og hyggelig blogg =)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon