Grillede scampi

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Grillede scampi

Har du noen frosne scampi liggende i fryseren, vet jeg hva du kan spise til middag i morgen! Grillede scampi med thaiinspirerte smaker! Du kan jo sånn i og for seg, ta litt hurtigtining og lage dem som nattmat i dag også. Noe skal man jo gjøre for å feire sommernatta. Rens dem, fjern tarmen og træ dem på spyd. Bruker du trespyd, som jeg gjør på bildet, må du legge spydene i bløt i minst 30 minutter før du starter med grillingen. Trespyd egner seg best til sånn type grilling – med råvarer som blir fort ferdig. Ellers har de en tendens til å forsvinne til flammene lenge før maten er gjennomstekt.

Grillede scampi

Dette trenger du til 4 spyd

Marinade
1 rød chili
2 fedd hvitløk
2 ts ferskrevet ingefær
1 ts olivenolje
2 ts soyasaus eller fiskesaus
1 ts malt eller støtt spisskum
400 g scampi
3 lime

Del chilien i to på langs og skrap ut frøene. Finhakk den. Knus hvitløkfeddene og hakk dem opp. Skrell 3 cm av en fersk ingefær og riv den på den fineste delen av rivjernet, eller bruk en teskje til å skrape løst til du har ca. 2 fulle teskjeer. Bland alt til marinaden i en bolle.

La scampiene tine på avispapir før du renser dem. Skjær et snitt langs ryggraden og fjern tarmen. Jeg bruker å la halen sitte på, den er dekorativ. Ha scampiene oppi bollen med marinaden, og la dem marineres i ca. 15 minutter før du trær dem på grillspyd.

Det er best å ha ganske sterk varme på grillen når scamiene skal grilles. Grilles i 3–4 minutter på hver side. Når scampiene har blitt rosa, er de ferdige. Det er viktig å ikke steke dem for lenge. Da blir de seige.

Del opp limen i båten og server sammen med.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon