Sebralaks med grønnsakssalat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 1 time

Porsjoner: 4

Sebralaks med grønnsakssalat

Det er bare å finne frem grillen, folkens! For dette ligger an til å bli en ny grillfavoritt! Skikkelig saftige yoghurtmarinerte laksestykker – som ikke går i stykker på grillen – og en potet- og grønnsakssalat som du kan veldig lett kan variere innholdet på.

Når du skal grille laks, er det lurt å kjøpe fileter med skinnet på – samme om du har tenkt å spise det skinnet eller ikke – for skinnet hjelper til å holde fiskefileten hel og fin under grillingen. Hvis du ikke får tak i det, kan du grille fisken på et stykke aluminiumsfolie også.

Laksen lar du ligge i yoghurtmarinaden i alt fra 30 minutter på benken til en dag i kjøleskapet.

Ingredienser

Laksen
1 dl gresk yoghurt
1 ts flytende honning
1 ts salt
nykvernet pepper
0.5 ts paprikapulver
0.5 ts gurkemeie
1 ts srirachasaus
1 ts olivenolje + litt til grillingen
600 g laksefilet med skinn, uten bein

Potet- og grønnsakssallaten
600 g potet
1 brokkoli
1 bunt asparges
1 rød paprika
1 purre
1 dl gresk yoghurt
2 ss kaldpresset olivenolje
0.5 ts chiliflakes
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
gressløk

Slik gjør du

Bland sammen alle ingrediensene til marinaden i en vid skål eller tallerken med litt kanter.

Skrap av skjellene på lakseskinnet før du deler fisken opp i mindre biter. Her er bitene på ca. 50 gram hver. Legg bitene, med skinnsiden opp, i marinaden. Skinnet skal ikke få marinade på seg, bare fiskekjøttet. Gni det litt til sånn at det kommer marinade oppover stykkene også. La det ligge på kjøkkenbenken i ca. 30 minutter eller sett det inn i kjøleskapet noen timer.

Så til potet- og grønnsakssalaten: del potetene i terninter på ca. 2 x 2 cm. Her har jeg skrellet dem først, men det trenger du ikke hvis det er nypoteter. Ha dem i en stor kasserolle med usaltet vann og la dem koke opp.

Del brokkolien i mindre buketter og stilken (etter at du har skrellet den også) i terninger. Fjern den nederste delen av aspargesene før du deler dem i 2 eller 3. Potetbitene trenger å kokes i ca. 15 minutter. Brokkolien i 4-5 minutter og aspargesen i 3-4, så putt det i kasserollen etterhvert.

Del paprikaen i to og fjern kjernhuset. Del så hver halvdel i 2 eller 3, langsetter. Purren vasker du godt før du deler den i ca. 10 cm lange biter. Del så bitene i to, langsetter.

Sett en stekepanne på høy varme og legg i paprikaen og purren, men skinnsiden ned. Du skal ikke ha olje i pannen. Dette kan du også gjøre på grillen. Når grønnsakene har blitt svartflekkete, tar du dem ut og deler dem i mindre biter.

Rør sammen yoghurten, olivenoljen, chiliflakes, salt og pepper i en stor bolle. Hell vannet av grønnsakene og ha både dem og de grillede grønnsakene over i yoghurtdressingen. Bland det sammen. Smak til med krydder.

Fordel salaten på et serveringsfat. Klipp opp litt gressløk og ha litt god olivenolje over ved servering.

Varm grillen.

Ta laksestykkene opp av marinaden og tørk av litt av yoghurten med kjøkkenpapir. Du skal ikke tørke bitene helt tørre, men bare fjerne hvis det ligger et tykt lag igjen på bitene.

Legg bitene, fremdeles med skinnsiden opp, på et fat. Fordel litt olivenolje over skinnet før du legger fiskestykkene, med skinnsiden ned, på den varme grillen. La fiskestykkene ligge helt i ro i 3-5 minutter. Hvor lenge avhenger av varmen på grillen din, så løft forsiktig opp et hjørne på et av stykkene for å sjekke at det ikke blir brent. Samtidig er det viktig at fisken får ligge i ro, for når den har blitt skikkelig stekt på skinnsiden, er det veldig enkelt å løfte opp fiskestykkene uten at de går i stykker.

Skru ned varmen på grillen, vend stykkene så skinnsiden kommer opp, og stek ferdig.

Legg fiskestykkene på salaten og server!

God middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon