Ukemeny for uke 51

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ukemeny for uke 51

Med fingertupper som føles som sandpapir, konkluderer jeg med at det jammen er få dager igjen til jul! Jeg gleder meg over luktene som fyller huset nå. Det er såpe, kongerøkelse og julebakst om hverandre. Helt fantastisk. Det blir noen julete oppskrifter denne uka, men ikke alle.

 

Mandag – Fylt omlett med kylling og gulrot

En omelett kan fylles nærmest med hva du vil, og er en perfekt middag når ting skal gå litt kjapt. Den er dessuten som skapt for å bruke opp middagsrestene fra i går. Her bruker jeg rester av en ferdiggrillet kylling som jeg fyller omeletten med.

Ukemeny for uke 51

 

Tirsdag – Rømmegrøt

Selv om vi synger om nissen og risengrynsgrøt til jul, synes jeg det passer akkurat like godt med rømmegrøt. Det er bestandig kjempegodt. Det er mange ulike oppskrifter på enkel rømmegrøt. Dette er sånn vi bestandig har gjort det hjemme hos oss.

 

 

Onsdag – Gratinert torsk og fennikel 

Fennikel har smak av anis, og når du koker og gratinerer den som jeg gjør her, blir den i tillegg ganske så søt i smaken. En veldig god kombinasjon sammen med god, mild torsk og en smakfull pesto.

Ukemeny for uke 51

 

 

Torsdag – Entrecôte med couscous og chilibønner

Dette er en deilig og kjapp middag, perfekt når du har lyst på litt snadder. Den er en kombinasjon av det ekte amerikanske med et stort stykke entrecôte og cowboybønner, og det nordafrikanske med couscous. Et ekte fusionmåltid med andre ord!

Ukemeny for uke 51

 

 

Fredag – Baconsurrede dadler

Jeg vet det ikke er veldig lenge siden jeg hadde med disse baconsurrede dadlene sist, men må bare ha dem med igjen fordi dette er skikkelig førjulssnaddermat etter min mening. Et glass vin eller en god gløgg, levende lys og disse på bordet er lik hygge! Kos deg!

Ukemeny for uke 51

 

 

Lørdag – Pinnekjøtt med kålrotstappe

Som det meste av julematen, trenger også pinnekjøttet sine tilberedningstimer for å bli mørt og saftig. Timene til tross, det er utrolig enkelt å tilberede når du først har fått kjøttet i hus. En stor kjele og en bunke bjørkepinner (som du får kjøpt i alle dagligvarebutikker) er alt som trengs. Det eneste du trenger å gjøre er å passe på at kjelen ikke koker tørr.

Ukemeny for uke 51

 

Søndag – Lutefisk med ertestuing og bacon

Lille julaften har alltid vært lutefiskdag hjemme hos oss. Og mange år før wrapsen ble introdusert i Trøndelag, lagde vi ungene alltid lutefiskwraps med potetlefser. Og jeg spiser fremdeles min lutefisk sånn. All fisken og det gode tilbehøret rulles inn i en potetlefse før jeg setter det til livs.

 

Dessert – Saftig sjokoladekake med rødvin

Det er jul og det er fest! Her kommer en av mine favorittsjokoladekakeoppskrifter. Kos deg og riktig god jul!

Ukemeny for uke 51

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon