Curry med svinefilet og koriander

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Curry med svinefilet og koriander

Selv om jeg aldri har vært i India, er jeg veldig glad i indisk mat. Luktene, smakene og kjærligheten som blir lagd ned i et måltid med mat. Ettersom jeg ikke har vært der, kan jeg jo egentlig ikke uttale meg om hvor mye kjærlighet en helt vanlig inder gir fra seg når hun eller han lager mat, men det jeg har sett på tv og lest i kokebøker, tyder iallfall på at jeg ikke er helt på jordet i konklusjonen min.

En god curry er skikkelig godt både sommer og vinter, synes jeg. Er det ordentlig varmt, kjører jeg på med enda litt mer chili, bare for å møte hete med hete. Og er det iskaldt ute, må det jo mye chili til for å holde blodomløpet i gang. Funker som bare det.

 Lettvint og kjapp curry til travle hverdager 

Dette trenger du for å lage curry med koriander og svinefilet til 4 personer
4 sjalottløk
2–3 cm fersk ingefær
1 rød chili
1 ts gurkemeie
2 ts salt
1 ts karripulver
1 ss solsikkeolje
400 g svinefilet
1 kanelstang
1 boks, 4 dl, kokosmelk
150 g sukkererter
noen grener koriander

Tilbehør
3 dl ris
4 ½ dl vann
½ ts salt
noen grener koriander

Skrell sjalottløkene og del dem i to. Skallet på ingefæren fjerner du enklest ved å skrape en skje fram og tilbake på skallet. Da forsvinner det lekende lett. Del ingefæren i mindre biter. Ha det oppi en food processor. Vil du ha litt hete i den ferdige curryen putter du hele chilien, med unntak av stilken, i food processoren. Ønsker du en mildere smak, deler du den først i to på langs og skraper ut frøene før den går veien til processoren. Ha også oppi gurkemeie, salt og karripulver. Kjør rundt til alt er hakket opp og har fått en skikkelig gul farge.

Varm solsikkeoljen i en stekepanne og ha i løkmiksen fra food processoren. La det surre på litt under medium varme i noen minutter. I mellomtiden skjærer du opp svinefileten i ½ cm tykke skiver. Skru opp varmen i panne noe og ha i kjøttskivene. Stek dem til de får litt farge.

Tilsett kanelstanga og kokosmelka og kok opp. La det hele småkoke i 10 minutter. Del sukkerertene i to på langs og hakk opp korianderen. Sukkerertene har du i det siste kokeminuttet mens korianderen drysser du over ved servering.

Skyll risen godt til du får et blankt skyllevann. Kok opp vannet og saltet og ha i risen. Kok den i 10 minutter. Skru av varmen, legg et kjøkkenhåndkle over kjelen og la den stå i ro i 10 minutter. Da er risen ferdig. Hakk opp korianderen og dryss over ved servering.

Lettvint og kjapp curry til travle hverdager

God middag!

 

 

4 kommentarer til “Curry med svinefilet og koriander”

    • Fersk kylling passer kjempebra til 🙂
      Det er ikke bestandig de har fersk koriander her i nærbutikken min heller

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon