Spagetti carbonara

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Spagetti carbonara

Mitt første forsøk på å lage pasta carbonara var alt annet enn vellykket. Sausen i denne italienske retten lages av rå eggeplommer, fløte og ferskrevet parmesan som piskes lett sammen før det blandes med resten. Men, ved første forsøk helte jeg de rå eggeplommene rett ned i den kokvarme spagettien før jeg blandet dem med osten og fløten. Og da måtte det i grunn gå akkurat som det gikk. Eggene koagulerte og jeg fikk små eggklumper sammen med en helt rennende fløtesaus. Ikke spesielt vellykket! Men det er noe med det å klatre opp på hesten igjen, eller hvordan det ordtaket nå går. Man må gjennom noen feil for å bli flink!

Kunsten når du lager en fløte- og eggsaus som her, er å få eggene varme nok til at de tykner sausen, men kalde nok til at de ikke koagulerer. Gjør du som jeg beskriver i oppskriften nedenfor, vil resultatet bli vellykket.

Spagetti carbonara

Dette trenger du for å lage spagetti carbonara til 4 personer
400 g spagetti
250 g bacon
1 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
4 eggeplommer
1 dl fløte
75-100 g parmesan
salt
pepper

Kok pastaen i rikelig med godt saltet vann etter anvisning på pakken. Hell det over i et dørslag, men ta vare på litt av kokevannet.

Del baconet i små terninger og stek det brunt og sprøtt i en stekepanne sammen med oljen. Finhakk hvitløken og ha den i stekepanna de siste stekeminuttene.

Ha eggeplommene og fløten i en stor bolle. Riv parmesanen på den fineste siden av rivjernet og ha i bollen sammen med salt og pepper og litt under 1 dl av kokevannet fra spagettien. Pisk alt lett sammen før du har i det ferdigstekte baconet. Hell pastaen over i bollen og rør det hele godt sammen.

Spagetti carbonara

Sett parmesanosten og rivjernet på bordet ved servering

21 kommentarer til “Spagetti carbonara”

 1. Det stemmer, «pasta alla carbonara» skal ikke inneholde fløte, og spør meg, er en blanding av pecorino og parmesan som egner seg best til denne italienske oppskriften som kanskje opprinnelig stammer fra Roma.
  Her kommer den originale oppskriften på carbonara:
  Pasta
  Pecorino eler Cacioricotta
  Guanciale
  Eggeplommer

  Buon appetito!
  Hilsen,
  En italiener 🙂

 2. Vi kaller da grandiosa for pizza, og de greiene fra santa maria for taco. Vi kaller til og med mye av norske kjøttprodukter for mat, skjønner ikke helt problemet med å kalle det carbonara selv om man har en skvett fløte i.

 3. En elsket klassiker her i huset. Jeg lærte av Jamie Oliver at Broccoli og squash, eller blomkål i er kjempegodt i carbonara. Da er alt i ett og man trenger ikke styre med andre grønnsaker til.

  Jeg bruker smør og fløte. Og eggehvitene. Fint å lage sine egne variasjoner. Min carbonara blir aldri helt lik. Men ideen kommer fra carbonara.

  Har aldri spist like carbonaraer i Italia heller. Veldig kjedelig om de var. Da kan man jo like gjerne gå på Mc Donalds.

  God kveld fru Timian!

  Fra Ellen

  Og her er hva min lille gutt sier om parmesan:

  http://ellensoase.wordpress.com/2013/08/07/smak-smaksloker-barn-og-ost-for-eksempel/

 4. Hei!
  Vet du om retten blir like god laget glutenfritt? Da med glutenfri pasta? Har du noe erfaring med glutenfri mat? Er søliakier og har måtte droppe god pasta frem til nå. Skikkelig flott side du har fått! Hanna

 5. Hei Hanna og tusen takk for det 🙂
  Jeg har ingen eraring med glutenfri pasta, men vil jo tro at en glutenfri pasta må fungere bra. Lykke til i jaken på å finne gode oppskrifter som søliakier 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon