Når tiden er knapp og lysten på god middag er sterkt tilstede, gjelder det å ha noen gode tips oppe i ermet. Pasta i en eller annen form er bestandig en sikker følgesvenn når middagslagingen må gå fort.

Denne pastasalaten lager du på 15-20 minutter fra start til mål. Følg gjerne den rekkefølgen som jeg har, da får du utnyttet tiden best mulig.

Pastasalat med chorizo og tomat

Oppskrift på pastasalat med chorizo og tomater 
4 personer

400 g pastaskruer
salt
½ brokkoli
150 g chorizo
4 ss olivenolje
1 sjalottløk
2 fedd hvitløk
10 små cherrytomater
100 g sukkererter
1 ss hvitvinseddik
litt flaksalt
nykvernet pepper
1 pose, 65 g, blandet salat – her bruker jeg baby leaf

Kok opp vann i en kjele. Ha i salt og pasta og kok pastaen etter anvisning på pakken. Så snart pastaen er ferdigkokt, heller du den over i et dørslag og lar den renne av. Skal vi spise pastasalaten med en gang, bruker jeg bare å blande pastaen inn sammen med resten av ingrediensene, selv om den da er helt varm. Skal den stå en stund før servering, er det best å skylle den i kaldt vann slik at du stopper kokeprosessen. Da forsvinner imidlertid litt av smaken også.

Mens pastaen koker, lager du klart resten av salaten. Brokkolien deler du i små buketter og lar koke med pastavannet de siste 4 minuttene.

Chorizoen fjerner du skinnet på før du deler i små terninger og steker i en stekepanne sammen med 1 ss av olivenoljen, på litt over medium varme.

Hakk opp sjalottløken og hvitløkfeddene og stek med pølseterningene.

Pastasalat med chorizo og tomat

God middag!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *