Pastasalat med chorizo og tomat
Når tiden er knapp og lysten på god middag er sterkt tilstede, gjelder det å ha noen gode tips oppe i ermet. Pasta i en eller annen form er bestandig en sikker følgesvenn når middagslagingen må gå fort.
Denne pastasalaten lager du på 15-20 minutter fra start til mål. Følg gjerne den rekkefølgen som jeg har, da får du utnyttet tiden best mulig.
Oppskrift på pastasalat med chorizo og tomater
4 personer
400 g pastaskruer
salt
½ brokkoli
150 g chorizo
4 ss olivenolje
1 sjalottløk
2 fedd hvitløk
10 små cherrytomater
100 g sukkererter
1 ss hvitvinseddik
litt flaksalt
nykvernet pepper
1 pose, 65 g, blandet salat – her bruker jeg baby leaf
Kok opp vann i en kjele. Ha i salt og pasta og kok pastaen etter anvisning på pakken. Så snart pastaen er ferdigkokt, heller du den over i et dørslag og lar den renne av. Skal vi spise pastasalaten med en gang, bruker jeg bare å blande pastaen inn sammen med resten av ingrediensene, selv om den da er helt varm. Skal den stå en stund før servering, er det best å skylle den i kaldt vann slik at du stopper kokeprosessen. Da forsvinner imidlertid litt av smaken også.
Mens pastaen koker, lager du klart resten av salaten. Brokkolien deler du i små buketter og lar koke med pastavannet de siste 4 minuttene.
Chorizoen fjerner du skinnet på før du deler i små terninger og steker i en stekepanne sammen med 1 ss av olivenoljen, på litt over medium varme.
Hakk opp sjalottløken og hvitløkfeddene og stek med pølseterningene.
God middag!