Lettvint og kjempegodt!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Lettvint og kjempegodt!

Jeg har en stor forkjærlighet til spansk chorizopølse. Ut i fra min mening, kan noen biter med chorizo høyne et måltid mat fra middelmådig til topp. Selvsagt har du argumentene om at chorizo absolutt ikke passer til alt, men det er det jo ingenting som gjør. Jeg drysser gjerne noen godt stekte terninger chorizo over både fisk, kylling og rødt kjøtt.

Den lokale Rema 1000 butikken har utvidet soretementet sitt, og har nå fått inn flere typer chorizopølser, som alle blir utprøvd. Her bruker jeg en hel kveil på 280 gram. Chorizo er både full av fett og smak, så du trenger ikke å beregne de enorme mengdene pr person. Da kjører jeg heller på med litt ekstra grønnsaker og bønner, som jeg gjør her.

Lettvint og kjempegodt!

Dette trenger du for å lage chorizo og grønnsaker med bønner til 4 personer
250-280 g chorizopølse
3 fedd hvitløk
2 stilker stangselleri
1 purre
1 hel blomkål
1 hel brokkoli
1 stor eller 2 små hjertesalater
1 boks, 400 g, store hvite bønner
1 boks, 400 g, kikerter
1 ss olivenolje
1/2 ts salt
nykvernet pepper

Lettvint og kjempegodt!

Jeg synes egentlig at det er ganske greit å dele opp alt jeg skal bruke, før jeg setter igang med stekingen, så har jeg full kontroll. Fjern skinnet av chorizopølsa og del den i ca. 1 1/2 cm tykke skiver. Finhakk hvitløken og stangselleriet og skjær purren i tynne ringer. Jeg bruker å ta med til godt oppover det grønne på purren også. Bare sørger for at den er godt vasket, slik at jeg slipper å få med masse jord i middagen, først. Del både blomkålen og brokkolien i små buketter. Brokkolistilken smaker også veldig godt, ja, den smaker nesten litt som asparges, så jeg bruker å skrelle den før jeg skjærer den i tunne skiver.

Lettvint og kjempegodt!

Del hjertesalaten i to på langs før du skjærer den i skiver. Hell bønnene og kikertene over i et dørslag og skyll av dem i kaldt vann. La dem renne godt av.

Da begynner tingene å være klare for kokkelering. Ha olivenoljen i en stekepanne sammen med chorizoen og stek bitene på litt over medium varme til de begynner å bli brunflekkete, 4-5 minutter. Ta dem ut av panna. Skru ned varmen litt før du har i hvitløken, selleriet og purreringene. La dem surre i noen minutter til hvitløken begynner å bli myk. Ha i blomkål- og brokkolibukettene, samt stilkene, og la det surre videre i noen minutter til grønnsakene begynner å bli en anelse myke.

Dryss over salt og pepper. Ha i hjertesalaten, bønnene, kikertene og de stekte chorizobitene. Bland det godt sammen og stek til bønnene har blitt gjennomvarme. Smak til med salt og pepper.

Lettvint og kjempegodt!

Server gjerne godt brød til.

 

 

3 kommentarer til “Lettvint og kjempegodt!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon