Brennende kjærlighet

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Brennende kjærlighet

Jeg hadde gleden av å være tenåring da de rosa høyvannsbuksene og hockeysveisen hadde sin definitive storhetstid. Middagsmaten i Trøndelag gjenspeilet ikke den samme moderne tankegangen, med unntak av 80-tallets aller største nyvinning – brennende kjærlighet! Det er mulig oppskriften aller først dukket opp i et av Norsk Ukeblads høstnumre, ikke vet jeg. Det jeg imidlertid vet, er at jeg utviklet et ganske så intenst kjærlighetsforhold til denne middagen.

Det skulle imidlertid gå mange år fra jeg flyttet hjemmefra til jeg nærmest tilfeldig var tilbake i 1986 her på mitt eget kjøkken. Og kjærligheten – den gjenoppsto!

Jeg har tatt meg noen friheter fra 80-tallsversjonen.

Brennende kjærlighet

Dette trenger du for å lage brennende kjærlighet til 4 personer

Kjærligheten
250 g bacon
1-2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk
2 rødløk
1 fennikel
1 syrlig eple
1 brokkoli
salt
pepper

Potetstappen
1 kg kokefast potet
2 fedd hvitløk
1 1/2–2  dl melk
30 g smør, romtemperert
salt
pepper

Start med potetstappen. Når du koker hvitløkfedd sammen med poteter, som jeg gjør her, får du en mild og rund smak av hvitløken. Hvitløken var definitivt ikke tilstedeværende i det trønderske kjøkkenet hjemme hos meg på 80-tallet, bare så det er sagt.

Kok opp vann i en kasserolle. Skrell potetene og del dem i mindre biter. Fjern skallet av hvitløkfeddene før du har dem og potetbitene i det kokende vannet. Kok dem møre. Det tar et sted mellom 12-17 minutter, avhengig av hvor store potetbitene dine er og potetslaget.

Tøm vannet av kasserollen og la den stå i 2 minutter uten lokk for at potetene skal dampes tørre. I mellomtiden varmer du opp melken til den ryker. Ha smøret i kasserollen. Knus potetene med en stapper før du sper med melken. Jeg liker potetstappen best når det fremdeles er en del klumper i den, men her er smaken forskjellig. Mos den etter din smak. Rør kraftig i mosen for å få den luftig og myk. Smak til med salt og pepper.

Skjær baconet i småbiter. Er det mye fett på det, bruner du det alene i en stekepanne. Hvis ikke har du i litt olivenolje.

Finhakk hvitløken og rødløken. Fjern det ytterste laget på fennikelen før du skjærer den i tynne skiver. Del eplet i terninger på ca. 1×1 cm. Del brokkolien i små buketter.

Når baconet begynner å bli gyllenbrunt, har du i hvitløkbitene og lar det surre videre i noen minutter før du har i resten. Stek videre i 5-6 minutter. Smak til med salt og pepper.

Brennende kjærlighet

Fordel potetstappen på et serveringsfat og ha baconblandingen over.

Brennende kjærlighet

God middag!

 

2 kommentarer til “Brennende kjærlighet”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon