Det tar litt tid å gjøre klar alle ingrediensene til en wok, men når alt du skal bruke først er kuttet og kappet, går det veldig kapt med selve wokingen. Og woking er, etter min mening, en perfekt hverdagssyssel når du vil ha god middag på kort tid!

Her bruker jeg den asiatiske salaten paksoi, eller pak choi som den også kalles, men du kan gjerne bruke en hjertesalat istendefor. Den bruker å være enklere å finne i butikken.

God middag!

Wok med svinefilet og kokosmelk

Dette trenger du for å lage wok med svinefilet og kokosmelk
400 g svinefilet
3 fedd hvitløk
1 rød chili
2 ss solsikkeolje
2 ss curry paste
2 gulrøtter
1 vårløk
1 paksoi eller 1 hjertesalat
1 boks (4 dl) kokosmelk
2 ss fiskesaus

ris til servering

Start med risen. Den tar lengst tid. Skyll den godt i kaldt vann før du koker den etter anvisning på pakken.

Gjør klar alle ingrediensene før du begynner med selve wokingen. Skjær sivinefileten i strimler på ca. 1 x 4 cm. Hvitløkfeddene finhakker du. Chilien skal også finhakkes. Du bestemmer selv om du vil ha med frøene eller ikke. Det er de som gir mest punsh i smaken. Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne strimler eller bruk den grove siden av rivjernet. Skjær vårløken i tynne ringer. Salaten skjærer du i mindre biter.

Varm oljen i en wokpanne eller stekepanne med høye kanter og ha i hvitløken og chilien. La det frese på sterk varme i 30 sekunder før du har i svinefileten og freser videre 3-4 minutter. Vend og rør hele tiden. Rør inn curry pasten og grønnsakene.

Hell i kokosmelken og fiskesausen og la det koke opp. Smak og kjenn om det er passe krydret. Vil du ha litt mer saltsmak, har du i litt mer fiskesaus.

Server med den kokte risen.

Wok med svinefilet og kokosmelk

Jeg synes også det er godt med litt brød til.

Wok med svinefilet og kokosmelk

God middag!

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

  1. Så bra, Anita.
    Jeg bruker, som oftest, en av et merke som heter Aroy-d, og som jeg kjøper i en asiatisk butikk i Askim. Den heter videre Panang Durry Paste og er lilla i fargen.
    Marit

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *