Risotto med asparges og bacon

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Risotto med asparges og bacon

Den italienske risottorisen er mottakelig for mange forskjellige gode smaker. Nå på våren må jeg bestandig lage noen middager med risotto og asparges. Det er for meg den ultimate vårmaten. Når du lager risotto er det kraften som avgjør hvor god det endelige resultatet blir. Så har du ikke ferdig kyllingkraft i fryseren (noe jeg absolutt ikke har til en hver tid!), er det best å bruke en god grønnsaks- eller kyllingfond.

Risotto med asparges og bacon

Dette trenger du for å lage risotto med asparges og bønner til 4 personer
150 g bacon
2 fedd hvitløk
2 stilker stangselleri
1 fennikel
1 ss olivenolje
ca. 9 dl kyllingbuljong
300 g risottoris
1 dl hvithvin
salt
pepper
1 bunt asparges
1 neve revet parmesan

Del baconet i mindre biter og stek det i en panne. Er det lite fett på det, må du bruke litt olje til stekingen. Legg det over på tørkepapir når det er ferdig.

Finhakk hvitløkfeddene, skjær stangselleriet i små, små terninger og fennikelen i tynne skiver. Ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på forholdsvis svak varme i 4-5 minutter. Varm opp kraften i en kasserolle og la den være på kokepunktet mens du lager risottoen. Ha i risottorisen og la den steke med i ca. 1 minutt. Rør hele tiden slik at det ikke blir brent. Hell i hvitvinen og la den dampe bort før du begynner å spe med kraften. Ha i ca. 1 desiliter med kraft for hver gang du sper og la det koke nesten helt inn før du har i mer væske. Kunsten med å lage en god risotto er å la risottorisen være i bevegelse hele tiden, så stå ved kasserollen og rør gjennom hele prosessen.

Fortsett å spe til risen er ferdig kokt, ca. 18 minutter. Bruk eventuelt litt vann dersom det blir for lite kraft. Skjær av endene på aspargesen og del stilkene i mindre biter. Ha dem i risottoen de siste 4 minuttene. Smak til med salt og pepper. Hvor mye du må bruke avhenger av om kraften din er saltet fra før eller ikke.

Rør inn parmesanen og det ferdigstekte baconet og server med en gang.

3 kommentarer til “Risotto med asparges og bacon”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon