Trøndersk cowboygryte

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Trøndersk cowboygryte

Dette var favorittmiddagen min i store deler av oppveksten, og jeg synes fremdeles det er veldig godt. Ungene elsker cowboygryta som er veldig kjapp å lage. Noen ganger, når jeg føler for det, sprøsteker jeg litt bacon og strør over til slutt. Nå trenger jeg ikke å kjenne spesielt hardt på følelsene mine for å vite at noen knasende baconbiter topper middagen. For jeg er et menneske som veldig lett finner på gode grunner for å spe på med litt bacon. Det er jo så godt! Men strengt tatt, trenger du ikke baconet for at dette skal bli en strålende middag.

Trøndersk cowboygryte

Dette trenger du til 4 personer
350 g spagetti
150 g bacon (kan utelates)
400 g medisterfarse
2 bokser bønner i tomatsaus
salt
pepper

Kok spagettien i godt saltet vann etter anvisning på pakka. Hell spagettien over i et dørslag og la vannet renne av med en gang den er ferdig kokt, før du har den tilbake i kasserollen.

Mens spagettien koker, skjærer du opp baconet i mindre biter og sprøsteker det i en stekepanne. Hvis det er lite fett på baconet, bruker du 1 ss olivenolje under stekinga. Pass på at det ikke svir seg. Jeg bruker ganske lav varme og heller 4 minutter ekstra steketid.

Ha medisterfarsen i en annen stekepanne og brun den til den er gjennomstekt. Bruk to gafler til å smuldre den i småbiter. Tilsett tomatbønnene og kok opp. La det putre i 3 minutter, til bønnene er gjennomvarme. Smak til med salt og pepper.

Ha bønneblandinga oppi spagettikasserollen. Bland alt godt. Ha det over på et serveringsfat og strø over baconet.

Trøndersk cowboygryte

Mine unger insisterer på å ha ketsjup ved siden av også. Det synes jeg er helt unødvendig og egentlig litt ødeleggende for den gode smaken, men her må du smake deg fram selv.

Trøndersk cowboygryteGod middag!

 

 

 

 

 

8 kommentarer til “Trøndersk cowboygryte”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon