Å! Jeg elsker en god salat! Aller helst en som har både sprø og myke elementer i seg. Og som byr på flere lag med smak!

Noen ganger vil jeg ha en salat som bare er frisk i smaken og lett i konsistensen – gjerne som tilbehør til annen mat – og andre ganger er det salater som også har en god proteinkilde eller to, som gjelder. Sånn som dagens salat!

Her er det både knasende sprø salat og det er god skinke, ostebiter og perfekt kokte egg! Og så er det pesto laget av min nye RAMSLØKPESTO MEG PUNCH!

Ramsløkpestoen er nummer fire i rekken av tørre pestoer som du får i Fru Timians smaksserie. Og jeg synes jo at disse tørre pestoene er helt geniale! For med dem, kan du lage akkurat så mye pesto som du trenger der og da. Alle pestoblandingene kan brukes som en ren pesto – som jeg gjør i denne salaten – som en rømmedressing eller i en kremet saus til for eksempel kylling!

LES MER! Her finner du Fru Timians krydderbutikk

LES MER! Her kan du se hvilke butikker som er forhandlere av Fru Timians smaksserie!

Ost- og skinkesalat med smilende egg og Fru Timians ramsløkpesto

til 4 personer

4 egg
1 crispisalat
150 g baby leafmiks eller annen grønnsalat
400 g tomat
¾ agurk
3 vårløk
125 g kokt skinke
125 g hvitost etter egen smak
125 g mozzarella
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Fru Timians ramsløkpesto
3 ss Fru Timians ramsløkpesto
4 ½ ss kokende vann
3­–4 ss god olivenolje

godt brød til servering

Legg eggene i kokende vann og kok dem i 6 ½ –7 minutter. Skyll dem i kaldt vann. Skrell og del dem i to.

Riv crispisalaten i mindre biter og fordel den og resten av grønnsalaten utover et serveringsfat. Del tomatene i mindre biter – store tomater deler jeg i store terninger og cherrytomater deler jeg i to – og agurken i terninger. Vårløken skjærer jeg i ringer, skinken i brede strimler og hvitosten i terninger. Mozzarellaen river jeg opp.

Dander alt dette, inklusive eggene, over grønnsalaten. Dryss over flaksaltet og pepperen før servering.

Ha Fru Timians Ramsløkpesto i en skål og rør inn det kokende vannet. La det stå i 2 minutter før du rører inn olivenoljen. Vil du ha pestoen litt mer flytende, tilsetter du litt mer olje.

Server gjerne godt brød til salaten. Kos deg!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *