Luftig fletteloff

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Luftig fletteloff

Brødet er skikkelig festkledd når det serveres som en fin og tykk flette! Er det fest, så er det fest! Har du aldri hatt langt hår, som du har brukt å flette, kan det være lurt å øve med tre hyssingstumper før du begynner å flette deigen til disse loffene.

Jeg bruker både vann og melk i denne deigen. Melka er med på å gi er rundere og litt mer loffete smak, hvis nå det er en benevnelse det går an å bruke.

Brød og loff er bestandig best den dagen de blir bakt, men tiner du dem på riktig måte blir det ikke store forskjellen. Ta brødene opp fra fryseren og la dem tine nesten helt gjennom i fryseposen. Så legger du dem inn i stekeovnen, forvarmet til 175 grader, og varmer dem i 10-12 minutter. Da blir skorpen sprø igjen og kjøkkenet fylles av deilig nybaktlukt.

Luftig fletteloff

Dette trenger du for å bake 2 fletteloffer
4 dl melk
3 ½ dl vann
50 g gjær
1 + 1 egg, r omtemperert
1,1-1,2 kg hvetemel
1 ss sukker
2 ts salt
1 ss vann
2 ss sesamfrø

Varm melk og vann til det blir fingervarmt (37 grader). Smuldre i gjæren og rør til all gjæren er oppløst. Ha i det ene egget og visp det lett inn. Ha mesteparten av melet, alt sukker og salt i en bakebolle, gjerne i kjøkkenmaskinen, og hell i gjærvæsken mens eltekroken går. Tilsett nok mel til at deigen akkurat slipper bollen. Elt deigen i 6-8 minutter

Dekk bollen med et kjøkkenhåndkle, og sett den på et lunt sted til heving i ca. 1 time til den har fått dobbel størrelse.

Ha et tynt lag med mel på bakebordet og hvelv deigen oppå. Del den i 8 like store deler. Rull fire av dem ut til pølser som er ca. 40 cm lange. Fest samen pølsene i den ene enden og legg pølsene mot deg. Flett dem så sammen og fest dem i den andre enden. Er du usikker på hvordan du fletter, er det lurt å øve seg på noen hyssingstumper først.

Legg begge loffene over på et bakepapirkledd stekebrett. Legg over et kjøkkenhåndkle og la dem etterheve i ca. 20 minutter. Sett stekeovnen på  225 grader.

Visp lett sammen det andre egget og vannet og pensle loffene før du strør over sesamfrøene. Sett stekebrettet på nederste rille i stekeovnen og stek loffene i 25-30 minutter. For å forsikre deg om at loffene er gjennomstekte, kakker du på undersiden av den ene. Får du en hul lys, er loffene ferdige. La dem avkjøles på en bakerist.

Fryser du ned loffene, legger du dem i hver sin brødpose. La dem tine på kjøkkenbenken i 2-3 timer. Så lunker du dem i stekeovnen, på 170 grader, i 10-15 minutter når de er tint.

Luftig fletteloff

Denne oppskriften er én av oppskriftene til et helt koldtbord. Serverer du alt, er det nok til minst 6 voksne og 6 barn. Resten av oppskriftene finner du her:
Sprudlende bowl
Luftig fletteloff
Rødvinsmarinert roastbiff
Hjemmelagde remulader til koldbordet
Kald laks med dill og persille
Agurksalat med dill
Skalldyrkabaret
Rustikk salat med hvitskimmelost og honningristede nøtter
Innbakte pølser

 

 

7 kommentarer til “Luftig fletteloff”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon