Innbakte pølser!
Innbakte pølser er festlig mat. Ikke sant? Det blir litt ekstra svung over pølsene når jeg isteden for å servere dem med vanlige pølsebrød, snurrer brøddeigen rundt pølsene og steker dem sammen
For å slippe å lage deigen på selve festdagen, bruker jeg lite gjær og lar den heve i kjøleskapet over natten. En mulighet er også å rulle ut brødene og surre dem rundt pølsene på morgenen, dekke det til med plastfolie og sette det tilbake i kjøleskapet frem til serveringen er nært forestående.
Dette trenger du for å lage innbakte pølser
1 kg pølser, enten små coctailpølser eller vanlige grillpølser
Pølsebrødene
400 g hvetemel
1 ts salt
½ pk gjær, fersk eller tørr
3 dl vann
1 ss olivenolje
Bland hvetemel, salt og eventuelt tørrgjær i en miksmasterbolle. Varm vannet til det blir lunkent. Bruker du fersk gjær, smuldrer du det i vannet og rører til den er oppløst. Hell vannet i en stråle over melblandingen mens miksmasteren går rundt. Ha i oljen og elt deigen godt sammen i 5-6 minutter.
Dekk bollen med plastfolie og sett bollen i kjøleskapet til neste dag. Når deigen hever slik, spiller det ikke så stor rolle om den står i 8 eller 12 timer.
Klipp pølsene fra hverandre hvis de sitter sammen og tell hvor mange du har for det er så mange pølsebrød du skal få av deigen din.
Dryss litt mel på bordet og hvelv deigen over. Del den i det antallet du har av pølser. Rull hver del ut til den blir 15-20 cm lang og surr hver deigpølse rundt den ordentlige pølsen. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
Legg et rent kjøkkenklede over pølsene og la brødene etterheve i 20 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader. Stek de innbakte pølsene midt i stekeovnen til brødene blir gylne, i 12-15 minutter.
Her bruker jeg coctailpølser som er ca. halvparten så lange som vanlige grillpølser. De må kanskje bestilles hos en pølsemaker. Du kan også dele vanlig grillpølser i to.
Denne oppskriften er én av oppskriftene til et helt koldtbord. Serverer du alt, er det nok til minst 6 voksne og 6 barn. Resten av oppskriftene finner du her:
Sprudlende bowl
Luftig fletteloff
Rødvinsmarinert roastbiff
Hjemmelagde remulader til koldbordet
Kald laks med dill og persille
Agurksalat med dill
Skalldyrkabaret
Rustikk salat med hvitskimmelost og honningristede nøtter
Innbakte pølser
Dette så helt digg ut! Perfekt til en travel bursdagsfeiring, og også som turmat vil jeg tro? Kan jo varmes på en pinne over bål el.l. 🙂
Så bra, Lillian!
Ja, jeg vil jo tro at det skal gå bra på bålet også. Blir jo som et pinnebrød det da.
Lykke til 🙂
[…] dill Agurksalat med dill Skalldyrkabaret Rustikk salat med hvitskimmelost og honningristede nøtter Innbakte pølser Bringebæriskake med […]
[…] dill Agurksalat med dill Skalldyrkabaret Rustikk salat med hvitskimmelost og honningristede nøtter Innbakte pølser Bringebæriskake med […]
[…] dill Agurksalat med dill Skalldyrkabaret Rustikk salat med hvitskimmelost og honningristede nøtter Innbakte pølser Bringebæriskake med […]
[…] Du vet hvordan det er når du innimellom lurer på om du faktisk har opplevd en spesiell ting eller om det hele bare er en … 2 […]
[…] Gode fiskekaker går virkelig aldri av moten! Så enkelt er det. Heldigvis finnes det etterhvert ganske mange gode fiskekaker å få kjøpt i butikken også, … 2 […]
Super idé!
Om man skal lage det klart om morgenen og sette i kjøleskap, gjør du noe endring i oppskriften da?
Kan man fx sette deigen på kvelden, rulle ut og sette i kjøleskap neste morgen?
Bare bruk deigen som en er. Skal den stå ekstra lenge i kjøleskapet, kan du redusere gjærmengden litt. God bakst!
Hei!
Jeg fikk ikke denne deigen til å heve noe. Brukte tørrgjær og fulgte oppskriften. Kom senere på at salt og gjær aldri skal blandes tørt, da saltet dreper gjæren.
Saltet kan blandes i senere når gjær, vann og mel er blandet.
Hei Anniken! Det bruker ikke å være noe stort problem å ha både gjær og salt i bollen samtidig, så lenge som man begynner å elte deigen sammen rett etterpå. Men det var jo dumt at deigen ikke hevet noe. Kan det være noe med gjæren?