Innbakte pølser er festlig mat. Ikke sant? Det blir litt ekstra svung over pølsene når jeg isteden for å servere dem med vanlige pølsebrød, snurrer brøddeigen rundt pølsene og steker dem sammen

Her bruker jeg små coctailpølser som jeg bestilte fra den lokale pølsemakeren. Har du en pølsemaker der du bor, kan du gjøre det samme som meg. Husk bare å bestille ca. 1 uke før du trenger pølsene. Du kan også bruke helt vanlige grillpølser. Deler du dem i to, vil de dessuten bli like lange som de du ser her på bildene.

For å slippe å lage deigen på selve festdagen, bruker jeg lite gjær og lar den heve i kjøleskapet over natten. En mulighet er også å rulle ut brødene og surre dem rundt pølsene på morgenen, dekke det til med plastfolie og sette det tilbake i kjøleskapet frem til serveringen er nært forestående.

Innbakte pølser!

Dette trenger du for å lage innbakte pølser
1 kg pølser, enten små coctailpølser eller vanlige grillpølser

Pølsebrødene
400 g hvetemel
1 ts salt
½ pk gjær, fersk eller tørr
3 dl vann
1 ss olivenolje

Bland hvetemel, salt og eventuelt tørrgjær i en miksmasterbolle. Varm vannet til det blir lunkent. Bruker du fersk gjær, smuldrer du det i vannet og rører til den er oppløst. Hell vannet i en stråle over melblandingen mens miksmasteren går rundt. Ha i oljen og elt deigen godt sammen i 5-6 minutter.

Dekk bollen med plastfolie og sett bollen i kjøleskapet til neste dag. Når deigen hever slik, spiller det ikke så stor rolle om den står i 8 eller 12 timer.

Klipp pølsene fra hverandre hvis de sitter sammen og tell hvor mange du har for det er så mange pølsebrød du skal få av deigen din.

Dryss litt mel på bordet og hvelv deigen over. Del den i det antallet du har av pølser. Rull hver del ut til den blir 15-20 cm lang og surr hver deigpølse rundt den ordentlige pølsen. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.

Legg et rent kjøkkenklede over pølsene og la brødene etterheve i 20 minutter. Sett stekeovnen på 225 grader. Stek de innbakte pølsene midt i stekeovnen til brødene blir gylne, i 12-15 minutter.

Her bruker jeg coctailpølser som er ca. halvparten så lange som vanlige grillpølser. De må kanskje bestilles hos en pølsemaker. Du kan også dele vanlig grillpølser i to.

Innbakte pølser!

Denne oppskriften er én av oppskriftene til et helt koldtbord. Serverer du alt, er det nok til minst 6 voksne og 6 barn. Resten av oppskriftene finner du her:
Sprudlende bowl
Luftig fletteloff
Rødvinsmarinert roastbiff
Hjemmelagde remulader til koldbordet
Kald laks med dill og persille
Agurksalat med dill
Skalldyrkabaret
Rustikk salat med hvitskimmelost og honningristede nøtter
Innbakte pølser

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *