Skinkeboller

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Skinkeboller

For noen år side ga jeg ut boka «Vi baker», som er en bakebok for og med barn. Det var en veldig morsom bok å lage med kjøkkenet fullt av entusiastiske unger som bakte av hjertens lyst. Noen av ungene som var med, kjente jeg fra før fordi de var ungene til venner av oss, mens andre hadde jeg ikke sett før de dukket opp på kjøkkenet. De var ungene til ansatte på forlaget eller venner av dem igjen. Det betyr at jeg ikke vet hva denne fantastiske lille skapningen som er med å lager disse skinkebollene heter. Kanskje noen av dere lesere kjenner henne?

Ettersom dette er en bok som er skrevet for at barn selv skal kunne bake, har jeg med en liste over ting du må finne fram før du setter igang med bakingen, og framgangsmåten er også litt bedre forklart.

Oppfordringen blir herved gitt: Sett ungene igang med bakverk på kjøkkenet!

Skinkeboller

Hvis du er glad i ost og skinke, som nesten alle barn jeg kjenner er, vil du elske disse bollene! Her putter vi rett og slett både osten og skinken inni deigen, ruller ut bollene og får en deilig, duftende minimiddag ut av ovnen.

Skinkeboller

Dette trenger du for å bake 20 skinkeboller

Ingredienser
2 ½ dl melk
50 g gjær
6 dl siktet hvetemel
½ ts salt
75 g smør
10–12 skiver skinkepålegg
½ bunt gressløk
2 dl revet hvitost

Før du starter med bakinge, kan du finne fram
stekebrett
bakepapir
desilitermål
vekt
kasserolle
teskje
stor og liten bolle
tresleiv
kniv
saks
skjærefjel
rent kjøkkenhåndkle
grytekluter
bakerist
stekespade

Kle et stekebrett med bakepapir

Ha melken i en kasserolle og varm den opp til fingervarm. Rør ut gjæren i melken. Ha det i en stor bolle og bland inn hvetemel og salt. Smelt smøret og bland det inn. Skjær opp skinken og klipp gressløken i småbiter, og bland det godt inn i deigen sammen med osten. Elt deigen helt til deigen har blitt glatt og fin, det vil si i 4–5 minutter.

Legg et kjøkkenhåndkle over bollen og la deigen heve til den har blitt dobbelt så stor. Det tar ca. 45 minutter.

Strø litt mel på bordet og ha deigen over. Rull den ut til en lang pølse og del den opp i 20 like store biter. Så ruller du bitene til fine, runde boller og legger dem over på stekebrettet. Legg kjøkkenhåndkleet over og la bollene etterheve i 20 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader.

Sett stekebrettet på nederste rille i ovnen og stek bollene i 12–14 minutter. Legg de ferdigstekte bollene over på en bakerist med en stekespade og la dem avkjøles der. Husk grytekluter når du tar brettet ut av ovnen.

Skinkeboller

Lykke til med bakingen!

Ett kommentar til “Skinkeboller”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon