Asparges med spekeskinke og hjemmebakte pitabrød

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Asparges med spekeskinke og hjemmebakte pitabrød

Det å bake sine egne pitabrød er egentlig en riktig så enkel og morsom affære. Det kommer jo selvfølgelig an på hvilken form for humor du har, men jeg synes iallfall at det er riktig så moro å se hvordan de flatkjevlede pitabrødene vokser i et enormt tempo når de legges i stekeovnen. Pitabrød er kjekt å ha liggende på lager i fryseren, raske som de er å tine, så bak gjerne dobbel porsjon når du først er i gang.

Her får pitabrødene følge med en god gammel klassiker som jeg aldri blir lei av: asparges med god spekeskinke!

Asparges med spekeskinke og hjemmebakte pitabrød

Dette trenger du for å bake 12 grove pitabrød
50 g gjær
6 dl vann, fingervarmt
6 ss olivenolje
2 ts salt
3 1/2 dl sammalt rug, grov
3 1/2 dl siktet rugmel
7 dl siktet hvetemel 

Smuldre gjæren i en bolle og hell vannet over. Rør til all gjæren er oppløst. Ha i resten av ingrediensene og elt deigen godt sammen til den blir glatt og fin. Dekk bollen med et klede og la den heve til dobbel størrelse. Det tar ca. 40 minutter.

Dryss litt hvetemel på bordet og ha den ferdig hevede deigen oppå. Del den i 12 biter og kjevle dem ut til rundinger som er ca. 1/2 cm tykke. Legg dem på bakebapirkledde stekebrett og la dem etterheve i ca 20 minutter.

Sett stekeovnen på 250 grader. Stek pitabrødene midt i ovnen i ca. 8 minutter.

Dette trenger du for å lage asparges med spekeskinke til 2 personer
12 asparges
1 ss olivenolje, ekstra virgin
1 ss balsamicoeddik, lagret type (kan utelates)
6 tynne skiver god spekeskinke, jeg bruker parmaskinke
litt fersk parmesan

Knekk eller skjær av den nederste delen av aspargesen.

Jeg liker å bruke grillen ute når være tillater det, men du kan også steke aspargesene i en grillpanne eller koke dem i 4-6 minutter i lettsaltet vann, avhengig av hvor tykke de er.

Legg aspargesene på grillen, på høy varme. Grill dem i noen minutter på hver side. De skal fremdeles ha en litt hard kjerne midt inni. Legg aspargesen over på et fat og fordel olivenoljen over. Hvis du har en god balsamicoeddik, kan du fordele den over også.

Del spekeskinkeskivene i to og rull en rundt hver asparges. Bruk en ostehøvel eller potetskreller til å skjære noen skiver av parmesanen og fordele over aspargessnacksen.

Her serverer jeg dem sammen med små, søte cherrytomater, grove pitabrød og en skål med god olivenolje. Den er det deilig å duppe brødbitene oppi.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon