Pottebrød med bacon, ost og spinat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Pottebrød med bacon, ost og spinat

Det er ikke bare planter som vokser i potter. Nå kan du enkelt og greit få lekre brød til å vokse seg store og saftige i terracottapotter også. Bare for å ha sagt det – du bør ikke bruke de samme pottene til plantene dine som til baking. Enkle terrakottapotter koster ikke mange kroner, så gå til anskaffelse av noen nye hvis du vil prøve deg på disse brødene. De jeg bruker her, har en diameter på 13 cm. Skal du ha et middagsselskap, er det morsomt å kjøpe inn flere mindre potter og så sette en potte på hver kuvert.

Å bake brød i terracottapotter er bare en fiffig måte å lage innbakte brød på, så det er derfor ingen forutsetning å ha egnede potter for å få gode brød. Deigen kan fylles og så stekes rett på et stekebrett også. Ingen kan dog bestride det faktum at det blir en litt større wow-faktor når pottene er på plass.

Pottebrød med bacon, ost og spinat

Dette trenger du for å bake 2 pottebrød
2 ½ dl vann
4 ss olivenolje
25 g gjær
1 ss honning
5 dl hvetemel
½ ts salt

Fyll
175 g spinat, fryst eller fersk
2 hvitløkfedd
salt
pepper
100 g revet ost
150 g bacon i skiver, rå
2 terrakottapotter

Det første du gjør er å legge pottene i bløt i kaldt vann. Hvis de ikke blir helt gjennomvåte, vil de sprekke under stekingen.

Varm vannet og olivenoljen til det blir fingervarmt (37 grader). Rør ut gjæren i væsken. Løs opp honningen. Bland alt og rør til du får en glatt og fin deig. Dekk til bollen og la deigen heve i 40 minutter.

Mens deigen hever kan du lage fyllet. Har du tilgang på frisk spinat, kan du selvsagt bruke det, men det fungerer helt fint med fryst spinat også, og det har de i stort sett alle butikker. Ha spinaten i en kasserolle og la den tine på middels varme. Finhakk hvitløken og tilsett den. Smak til med salt og pepper. Bland inn osten. Du kan bruke den osten du liker best. Du kan gjerne blande flere typer.

Pottebrød med bacon, ost og spinat

Smør pottene med olje. Husk å smøre godt oppover kantene. Sett dem på litt kjøkkenpapir for det vil renne litt olje ut av hullet i bunnen.

Ha litt mel på bakebordet og hvelv deigen på den. Del deigen i to. Kjevl hver del ut til en sirkel, ca. 25 cm i diameter. Det spiller ingen rolle om den ikke blir helt rund. Det viktigste er at du kjevler så du får en tynn leiv. Legg spinaten og osten midt på. Legg baconskivene oppå. Ta tak i kantene hele veien rundt og klem dem godt sammen. Snu deigpakken forsiktig og putt den i terrakottapotten. La brødene etterheve i 30-40 minutter.

Smør brødene med litt olivenolje før du setter dem inn i kald ovn på nederste rille. Sett ovnen på 200 grader og la dem steke i 40-50 minutter. Det avhenger litt av hvor fort ovnen din blir varm. Hvis brødene begynner å bli svarte på toppen, kan du legge et bakepapir oppå.

Pottebrød med bacon, ost og spinat

Du kan godt ta brødene ut av formen for å la dem avkjøles på en bakerist. Så kan du eventuelt legge dem tilbake i pottene ved servering.

7 kommentarer til “Pottebrød med bacon, ost og spinat”

  1. Ser helt herlig ut! Men hvordan blir baconet når det stekes inni potta? Jeg må prøve dette 🙂

  2. Hei Ann-Kristin.
    Du ser det litt på det ene bildet oppe i saken. Baconet blir mer kokt enn stekt, slik at det blir ikke gyllenbrunt, men mer rødlig i fargen. Du kan helt sikkert steke baconet først, hvis du foretrekker det. God bakst!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon