Perfekt roastbiff!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Perfekt roastbiff!

En perfekt stekt roastbiff skal ha en fin stekeskorpe rundt det hele og en fin rødfarge inne i kjøttet. For å få en jevn og fin farge gjennom hele kjøttet, må du bruke svak stekevarme. Da trenger varmen tregere inn i kjøttet og fargen, og saftigheten, blir den aller beste.

For å gi litt ekstra smak til kjøttet, marinerer jeg det i rødvin, kulturmelk og hvitløk i ett døgn før jeg setter igang med stekingen. Du kan veldig gjerne steke ferdig roastbiffen dagen før servering slik at kjøttet får satt seg skikkelig før du skjærer det i så tynne skiver som du greier.

Her serverer jeg rå løk, cherrytomater og litt ruccola til. Oppskriften er nok til 6 hvis den serveres alene sammen med for eksempel kokte poteter. Den kan også gjerne serveres som en del av et koldtbord.

Perfekt roastbiff!

Dette trenger du for å lage rødvinsmarinert roastbiff 
1 kg flatbiff eller mørbrad
2 dl kraftig, tørr rødvin
2 dl kulturmelk
3 fedd hvitløk
1 + 1 ts pepper
1 laurbærblad
1 ts tørket timian
2 ts salt
1 ss smør
1 ss olje

Tilbehør
1 løk
6-7 cherrytomater

Perfekt roastbiff!

Tørk godt av kjøttet med papir. Klipp opp 4-5 hyssingbiter på 20-30 centimeter. Bind opp kjøttet, 3-4 ganger den ene veien og én gang den andre. Her kan du se bilder av oppbinding av kjøtt.

Ha kjøttstykket i en brødpose sammen med rødvinen, og kulturmelken. Knus hvitløkfeddene og ha i posen sammen med 1 ts pepper, laurbærblad og timian. Lukk posen. Gni litt på posen for å forsikre deg om at hele kjøttstykket er godt dekt av marinaden. Legg posen i kjøleskapet i 24 timer eller over natten.

Ta kjøttet ut av kjøleskapet og la det bli romtemperert. Tørk av marinaden med papir. Fordel saltet og 1 ts pepper rundt hele kjøttstykket.

Sett stekeovnen på 125 grader. Smelt smøret og oljen i en stekepanne og brun kjøttet på sterk varme i 1-2 minutter på hver side, også endene.

Stikk et steketermometer i den tykkeste delen av kjøttstykket før du enten setter hele stekepannen inn i stekeovnen eller du legger kjøttstykket i en ildfast form før du setter det i stekeovnen. Hvis du ønsker at roastbiffen din skal ha en rød snittflate, tar du kjøttet ut når det har fått en kjernetemperatur på 55 grader. Vil du ha en rosa snittflate, lar du termometeret komme opp i 60-65 grader. (Roastbiffen på bildet hadde en kjernetemperatur på 60 grader)

La kjøttet hvile i minst 20 minutter før du skjærer det opp. Du kan gjerne steke kjøttet dagen før. Når kjøttet er avkjølt, pakker du det inn og legger det i kjøleskapet til neste dag. Skjær roastbiffen opp i så tynne skiver som du greier og fordel den på et fat. Skjær løken også i helt tynne skiver og fordel over kjøttet. Del tomatene i to før du legger dem over på fatet.

Perfekt roastbiff!

Denne oppskriften er én av oppskriftene til et helt koldtbord. Serverer du alt, er det nok til minst 6 voksne og 6 barn. Resten av oppskriftene finner du her:
Sprudlende bowl
Luftig fletteloff
Rødvinsmarinert roastbiff
Hjemmelagde remulader til koldbordet
Kald laks med dill og persille
Agurksalat med dill
Skalldyrkabaret
Rustikk salat med hvitskimmelost og honningristede nøtter
Innbakte pølser

14 kommentarer til “Perfekt roastbiff!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon