Kald laks med dill og persille

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kald laks med dill og persille

Når du skal servere mat til mange, og har tenkt å ha et koldtbord, gjelder det å legge en plan som gjør at du slipper å være så sliten at du knapt greier å stå på beina når gjestene inntar huset. For å få en så vellykket fest som mulig, bør mesteparten av maten kunne gjøres ferdig, eller nesten ferdig, dagen før. Så kan du bruke selve festdagen på den siste finishen, pynte, dekke bord og stryke skjorta eller kjolen.

Denne kalde laksen er perfekt for ethvert selskap! Den ser ultralekker ut, den smaker fantastisk godt og du gjør den klar dagen før. Gjøre klar og gjøre klar. Det er faktisk veldig lite arbeid som skal til før du kan sette fatet med denne laksen på bordet. 15 minutters jobb totalt er alt som skal til!

Kos deg!

Kald laks med dill og persille

Oppskrift på kokt, kald laks

1 laksefilet, ca. 1 kg, uten ben, med skinn
3 ts salt
1 løk
3 stilker selleri
2 kvaster persille
1 sitron
1/2 fl hvitvin
kaldt vann – nok til å dekke laksen

Kald laks med dill og persille

Sett stekeovnen på 190 grader.

Fordel saltet på begge sidene av laksefileten før du legger den i et ildfastfat med skinnsiden ned. Fatet bør ikke være så mye lengre eller bredere enn fileten, men det må være så dypt at hele fileten går nedi og at det er noen centimeters klaring opp til kanten.

Finhakk løken, selleristilkene og persillen og skjær sitronen i skiver og fordel alt oppå laksen. Hell over hvitvinen og vann. Hvor mye du trenger avhenger av hvor stor formen din er, men væsken skal dekke laksen med 1 cm.

Sett formen midt i stekeovnen og stek til væsken begynner å koke og boble, det tar et sted mellom 35 og 45 minutter. Ta formen ut av stekeovnen og la den stå på kjøkkenbenken til fisken er kald. Da dekker du formen med plastfolie og setter den inn i kjøleskapet til neste dag.

Ved servering heller du av væsken og løfter fiskefileten forsiktig over på et serveringsfat. Finhakk litt persille og dryss over.

Kald laks med dill og persille

Denne oppskriften er én av oppskriftene til et helt koldtbord. Serverer du alt, er det nok til minst 6 voksne og 6 barn. Resten av oppskriftene finner du her:
Sprudlende bowl
Luftig fletteloff
Rødvinsmarinert roastbiff
Hjemmelagde remulader til koldbordet
Kald laks med dill og persille
Agurksalat med dill
Skalldyrkabaret
Rustikk salat med hvitskimmelost og honningristede nøtter
Innbakte pølser

Kald laks med dill og persille

Laksen kan, selvfølgelig også serveres alene sammen med kokte poteter, flatbrød og en god klatt med rømme. Skikkelig snaddermat!

 

13 kommentarer til “Kald laks med dill og persille”

 1. […] Sprudlende bowl Luftig fletteloff Rødvinsmarinert roastbiff Hjemmelagd remulade i to varianter Kald laks med dill og persille Agurksalat med dill Skalldyrkabaret Rustikk salat med hvitskimmelost og honningristede nøtter […]

 2. […] du her: Sprudlende bowl Flettet loff Rødvinsmarinert roastbiff Hjemmelagd remulade i to varianter Kald laks med dill og persille Agurksalat med dill Skalldyrkabaret Rustikk salat med hvitskimmelost og honningristede nøtter […]

 3. Dette var en fin oppskrift. Laksen ble veldig god og jeg måtte fryse ned kraften for å bruke den til saus en annen gang . Den var for god til å kaste. Hadde laksen på et koldtbord og laget en grønn saus av rømme blandet med div urter som tilbehør
  Takk for fin oppskrift.

 4. Ser godt ut 😊 vurderer å lage denne til koldtbord første juledag. Kan den lages klar to dager før? Hadde vært greit å slippe å lage den på juleaften, da er kjøkkenet ofte opptatt 😃

 5. Hei
  Har du prøvd denne med ørret? Sprø fordi jeg synes jeg har lest et sted at ørret trenger mindre varmebehandling enn laks.

  • Hei Ingunn! Jeg behandler laks og ørret ganske så likt, så jeg tror ikke det vil ha noe å si om du bruker det ene foran det andre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon