Ronaldos favorittmiddag!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ronaldos favorittmiddag!

Hva er vel mer naturlig enn å komme med oppsktriften på favorittmiddagen til verdens beste – om han nå er det –  fotballspiller i disse VM-tider? Portugisiske Christiano Ronaldo elsker sin Bacalhau à brás, som er en lys form for bacalao med poteter, oliven og egg. Pålitelige rykter sier også at Ronaldo alltid har en spesialbestilling på Bacalhau à brás når han skal gi det lille ekstra på landslagssamling.

Portugal og Brasil har jo mange hundre års kolonihistorie sammen og Brasil er verdens største portugisiktalende land. De deler også mange av sine matvaner, deriblant kjærligheten til klippfisk. Sjefskokken for det protugisiske fotballandslaget er kjent for sin forkjærlighet til norsk klippfisk, så det er nok ikke bare Ronaldo som koser seg med denne norske delikatessen under VM.

Bacalhau à brás er portugisisk husmannskost på sitt beste. Den er kjempeenkel å lage og smaker supergodt.

Ronaldos favorittmiddag!

Ronaldos favorittmiddag!

Dette trenger du for å lage Bacalhau à brás til 4 personer
400 g klippfisk
75 g bacon
600 g poteter
1 løk
2 fedd hvitløk
1 dl olivenolje
4 egg
100 g svart oliven
noen persillekvaster
nykvernet pepper
kanskje salt

Klippfisken må legges i vann i 2 døgn før du skal bruke den. Det er ikke vanskelig og det er ikke mye jobb. Legg fiskestykkene i en bolle, gjerne med litt størrelse, og hell i kaldt vann. Sett bollen i kjøleskapet og la den stå der de kommende to døgnene. Bytt ut vannet 3-4 ganger i løpet av utvanningen.

Har du dårlig tid, kan du dele opp klippfisken i mindre biter, samt bytte ut vannet mye oftere. Da kan det holde med 1 døgn.

Når du skal lage maten, starter du med å dele opp baconet og sprøsteke det i en gryte. Legg det til side på litt kjøkkenpapir slik at det får rent av seg.

Skrell potetene og del dem først i skiver, så i staver. Løken renser du før du skjærer i tynne ringer og hvitløkfeddet finhakker du. Ha alt dette i gryta sammen med olivenoljen. Stek det på medium varme i ca. 15 minutter, til du kjenner at poteten begynner å bli litt myk.

Skjær opp den ferdig utvannede klippfisken i terninger på ca. 2 x 2 cm og ha i gryta. Rør rundt. Du må røre rundt litt innimellom hele tiden slik at poteten ikke setter seg fast i bunnen av gryta. Stek videre i ca. 10 minutter til både potetene er myke og fisken er stekt.

Knekk eggene i en bolle – bare for å være sikker på at de er fine – før du heller dem i gryta og rører det hele sammen. Ha i olivenene og hakk opp persillen og rør inn. Smak til med pepper og eventuelt salt. Det avhenger av hvor salt fisken din er.

Ronaldos favorittmiddag!

Jeg synes Bacalhau à brás smaker fortreffelig både nylagd og varm og som kald restemat dagen etter. Du kan sikkert varme den da også, men her i huset forsvinner den når den er kald.

Ronaldos favorittmiddag!

 

 

2 kommentarer til “Ronaldos favorittmiddag!”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon