Stekt torsk med rødkål og rosenkål

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 2 timer

Porsjoner: 4

Stekt torsk med rødkål og rosenkål

Det finnes knapt noe bedre enn et stykke perfekt stekt torsk. Kritthvitt i kjøttet og stekt akkurat til det begynner å flake seg. Og når du steker torsken på den måten jeg beskriver lenger ned, så er det akkurat det du får: perfekt stekt torsk!

Et strålende tilbehør til torsken er hjemmelaget rødkål, rosenkål, smahede poteter og sprøstekt bacon. Høres ikke det ut som en herlig søndagmiddag?

Jeg er så heldig å ha et samarbeid med Godfisk.no hvor jeg skal være med å inspirere barnefamilier til å spise én fiskemiddag til i uken. Da jeg nylig var hjemme hos en familie og serverte tre ulike fiskemiddager for dem, var jeg ganske spent på om ungene kom til å like denne middagen! Og vet du hva? Det gjorde de!

LES MER! Sjekk ut flere digge og enkle oppskrifter på fiskemiddager her!

Tidligere i denne serien har jeg laget TEX-MEX-LAKS og KREMET LAKS.

Ingredienser

Torsken
600 g lettsaltet torskefilet gjerne med skinn
2 ss olivenolje
50 g smør
nykvernet pepper

Rødkålen
0.5 rødkål ca. 650 gram
50 g smør
50 g rosiner
0.5 dl appelsinjuice
0.5 dl solbærsirup
2 ss rødvinseddik
1 ts salt
nykvernet pepper

Potetene
500 g potet helst små poteter
3 ts salt
3 ss olivenolje
0.5 ts flaksalt

Rosenkålen
500 g rosenkål
2 ss olivenolje
0.5 ts salt
nykvernet pepper
0.25 ts chiliflakes

Baconet
120 g bacon

Slik tilbereder du stekt torsk med rødkål, rosenkål, sprøstekt bacon og gode poteter

Sånn lager du rødkålen

Start med rødkålen, for den tar lengst tid. Fjern de ytterste bladene på rødkålen før du deler den i to. Snitt den så i tynne strimer. Ha det i en kasserolle sammen med resten av ingrediensene. Kok opp og legg over et lokk. La rødkålen småkoke i ca. 1 time. Rør rundt innimellom.

Smak til slutt til for å kjenne om den er passe krydret.

Smashet poteter

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Kok potetene i godt saltet vann i ca. 15 minutter. Potetene skal være nesten gjennomkokte.

Hell av vannet og fordel potetene utover et bakepapirkledd stekebrett. Bruk bunnen av kjelen eller bunnen av et glass, for å klemme ned alle potetene. Du skal ikke klemme dem helt flate, men nok til at de blir litt smashet i formen.

Fordel olivenoljen, flaksaltet og nykvernet pepper over.

Stekes i ovnen i ca. 20-25 minutter, til potetene er gyllenbrune og har fått sprø kanter.

Ovnsstekt rosenkål

Fjern det ytterste laget av rosenkålen før du deler dem i to. Ha dem i en bolle og fordel over olivenolje, salt, pepper og chiliflakes.

Fordel rosenkålen utover et bakepapirkledd stekebrett. Stekes på 225 grader varmluft – sammen med potetene – i ca. 15 minutter.

Baconet

Stek baconet enten i en stekepanne eller i stekeovnen på 190 grader varmluft i 12-15 minutter. Bruker du stekeovnen, kan du enten steke det før du setter i potetene eller om du har to stekeovner.

Slik steker du torsken perfekt

Det tar 12-15 minutter å steke torsken, så beregn tiden for når du starter med stekingen ut fra resten av tilbehøret.

Del torsken i 4 like store stykker. Smelt sammen smør og olivenolje i en stekepanne. Legg i torskestykkene med skinnsiden ned. Du skal bruke ca. 3/4 varme på steketoppen. Induksjonstoppen min går til 14, og jeg steker på hakk 11.

Torskestykkene skal ligge helt i ro til de er ferdige. Hell litt på stekepanna sånn cirka en gang i minuttet og øs smør- og oljeblandingen over fiskestykkene.

Etter 12-15 minutter vil du se at fiskestykkene begynner å skifte litt farge. Den blir litt hvitere. Du kan også se at den begynner å flake seg opp. Da er fisken ferdig.

Løft den stekte torsken forsiktig over på tørkepapir og ta avskinnet. Kvern over pepper. Server torsken med en gang.

God middag!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Godfisk.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon