Fisketaco

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fisketaco

Dette er, etter min mening, en knallgod måte å servere taco på! Kritthvit, flakte torsk, grønn guacamole, lyserød sterk saus og gule mais. Det blir skikkelig fargerikt og fult av gode smaker.

For noen år siden var jeg så heldig å få være med til Mexico og besøke to ulike steder kjent for hver sin tacoversjon. På vestkysten av Mexico ligger havnebyen Ensenada, som er kjent for å være opprinnelsesstedet for Margaritas og fisketacoen.

Havnen var full av restauranter som serverte sine utgaver av fisketaco. Noen dyppet fisken i en røre før de friterte den mens andre hadde stekte versjoner, mer som den jeg har laget her. Felles for alle jeg så, var at det var store mengder med salsaer og sauser å velge mellom på bordene. Mengder med smak, med andre ord.

I min variant serverer jeg guacamole og en sterk saus til.

Klikk deg inn her dersom du har lyst på en salsa til tacoen!

Fisketaco med torsk, guacamole og sterk saus

4 personer

Tacoen
2 fedd hvitløk
2 ss hvetemel
1 ts tørket oregano
1 ts spisskummen
1/2 ts kajennepepper
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
600 g torsk
nøytral olje til steking

Guacamolen
2 avokadoer
1 tomat
1/2 ts flaksalt
nykvernet pepepr
saft fra 1/4 lime

Sterk saus
1 fedd hvitløk
2 ss rømme
1 ss majones
2 ts srirachasaus eller annen sterk chilisaus
saft av 1/4 lime

Til servering 
8-12 små tacolefser (alt etter hvor fulle du liker å ha lefsene)
2 maiskolber
1 ss olivenolje, salt og pepper til maisen
2 vårløk

Jeg liker å starte med den sterke sausen og guacamolen. Finhakk hvitløkfeddet eller riv det på den fine siden av rivjernet og ha i en liten skål sammen med resten av ingrediensene. Rør det sammen og sett det til side.

Til guacamolen deler du avokadoene i to og fjerner steinen. Er kjøttet helt mykt, bruker jeg bare å klemme det rett ut av skallet og over i en skål. Er det litt hardere, snitter jeg det opp med en kniv, mens det fremdeles er i skallet, før jeg moser det ned i en skål.

Del tomaten i småbiter og bland inn både den, salt, pepper og limesaft.

Stek maiskolbene i en stekepanne eller grillpanne på høy varme. Stek til de blir brunflekkete. Skjær så løs maiskornene fra kolben. Her serverer jeg noe som løse maiskorn og noe på kolben. Ha over litt olje, salt og pepper.

Har du én stekepanne, steker du først tortillelefsene i en tørr panne før du steker fisken. Har du to, kan du gjøre det samtidig. Stek lefsene på forholdsvis sterk varme til de blir brunflekkete. Pakk dem inn i et kjøkkenhåndkle etterhvert som de blir ferdige sånn at du holder dem varme.

Til fisken blander du først sammen alle krydderne, inklusive hvetemelet. Hvitløken finhakker du eller river på den fine siden av rivjernet før du blander den inn.

Del torsken i ca. 2 x 4 cm store terninger. Rull dem i mel- og krydderblandingen. Varm oljen i en stekepanne og stek fiskebitene på litt over medium varme i noen minutter på hver side. Fisken trenger rundt 4 minutter totalt i stekepannen når fiskebitene er såpass små.

 

3 kommentarer til “Fisketaco”

    • Det var jammen klønete skrevet av meg, Kine! Godt du passer på. Melet og krydderet skal blandes sammen 🙂 Jeg retter opp i teksten med en gang!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon