Stekt laks med saftig couscous

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Stekt laks med saftig couscous

Det ble nesten håndgemeng når vi skulle prøvesmake denne laksemiddagen første gang! Da vi hadde engelsk/indiske Anjali Patak på besøk i Matverkstedet mitt, og alle ville vi ha hele porsjonen alene! For makan til saftig laks, det hadde vi knapt nok spist noen av oss før.

Sammen med fisken lagde vi en veldig smakfull og saftig couscous med massevis av indiske smaker. Skikkelig snaddermiddag!

Stekt laks med saftig couscous

Stekt laks med saftig couscous
til 4 personer

Laksen
600 g laksefilet – gjerne med skinnet på
2 ss tandooripaste, ferdig fra glass
2 ss gresk yoghurt
1 ts flytende honning
8-10 greiner dill
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
1 ss rapsolje

Couscosen
6 soltørkede tomater
2 vårløk
1 sjalottløk
4 dl couscous
2 ss tandooripaste
1 laurbærblad
4 dl kokende vann
saft av ½ sitron
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
3-4 greiner dill

Skrap alle skjellene av lakseskinnet, dersom de ikke allerede er det. Rør sammen tandoripasten, yoghurten, honningen og opphakket dill i en bolle. Legg fiskestykkene nedi marinaden med skinnsiden opp. Ikke ha marinade på skinnet, bare kjøttet. La det stå slik i 15 minutter.

Varm opp oljen i en stekepanne. Dryss salt og pepper på skinnsiden av fisken og legg den i pannen, med skinnsiden ned. Stek i ca. 5 minutter på medium varme. Sjekk en gang eller to for å forsikre deg om at skinnet ikke blir brent. Skru varmen litt ned og vend fisken. La den steke ferdig på ca. 3 minutter.

Mens fisken marineres og stekes, lager du klar couscousen. Skjær de soltørkede tomatene i mindre biter og vårløken i ringer. Sjalottløken skjærer du i helt tynne båter. Ha dette i en bolle sammen med couscousen, tandooripasten og laurbærbladet og rør det godt sammen. Hell over det kokende vannet og dekk bollen med en tallerken eller plastfolie. La det stå i 5 minutter.

Bruk en gaffel til å få luft i couscousen. Ha i sitronsaften og oljen og smak til med salt og pepper. Hakk opp dillen og rør inn til slutt.

God middag!

Stekt laks med saftig couscous

Stekt laks med saftig couscous

Stekt laks med saftig couscous

Middagsgjengen!

 

 

 

 

2 kommentarer til “Stekt laks med saftig couscous”

  1. Dette så kjemegodt ut, men har du noe forslag til andre urter enn dill som kan brukes her. Er ikke spesielt glad i dill.

    • Hvis du har en favoritturte, kan du gjerne ha i den 🙂 Koriander smaker godt til. Det samme gjør timian. Gressløk gjør seg i, eller basilikum! Her tenker jeg at det er fritt frem 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon