Fiskepinner med pommes frites og remulade

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fiskepinner med pommes frites og remulade

”Åh! Dette var deilig middag, mamma” sa 9-åringen sist vi hadde dette til middag her hjemme. Og da blir mors mathjerte riktig så lykkelig, skal vite. Og, jeg vet jo det at både ungene og vi voksne blir særdeles fornøyde når dette står på middagsmenyen, for dette er skikkelig snaddermat for hele familien. Store, gode sprøstekte fiskestykker med pommes frites og en skikkelig god remulade til. Det må bli suksess!

Fiskepinner med pommes frites og remulade

Dette trenger du for å lage fiskepinner med hjemmelags pommes frites og remulade til 4 personer
Fiskepinner
600 g fersk torsk, gjerne loinstykker (ryggfileten)
ca. 2 dl hvetemel
2 egg
ca. 2 dl brødrasp/griljeringsmel
1 ts salt
nykvernet pepper
25 g smør
2 ss solsikkeolje

Fiskepinner med pommes frites og remulade

Remulade
1 dl kremfløte
4 ss majones
1 sylteagurk
2 ts kapers
1–2 ss væske fra sylteagurkglasset
¼ ts salt

Fiskepinner med pommes frites og remulade

Pommes frites
7–8 poteter
ca. 4 ss olivenolje
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
noen grener timian

Fiskepinner med pommes frites og remulade

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Start med remuladen.

Pisk kremfløten til den blir tykk og luftig, men ikke så fast som til en kakekrem. Det går fort å piske dette for hånd. Rør inn majonesen. Finhakk sylteagurken og kapersen og rør inn både bitene, væsken og saltet. Sett det i kjøleskapet frem til servering.

Fiskepinner med pommes frites og remulade

Del potetene først i 1 cm tykke skiver, så skivene i staver fordel dem utover i en langpanne. Ha over olivenoljen, salt, pepper og timiangrenene. Bruk fingrene til å blande det hele godt slik at alle potetstavene har fått olje rundt det hele. Stekes i ca. 20 minutter. Følg med slik at de ikke blir brent. Ser du at potetene begynner å bli for brune utenpå før de er myke inni, skrur du ned varmen til 200 grader på slutten.

Fiskepinner med pommes frites og remulade     Fiskepinner med pommes frites og remulade

Loinstykket er ryggfileten på fisken, og den er kjekk å bruke fordi den er så jevn i tykkelsen. Men, det er ingen krise om du ikke bruker det. Del i tilfellet opp fiskefileten opp slik at hver fiskepinne er så lik i tykkelsen som mulig. Del fiskefiletene i ca. 8 cm lange pinner.

Ha hvetemelet i en dyptallerken, pisk eggene lett sammen i en annen og griljeringsmelet i en tredje. Så dypper du fiskebitene i samme rekkefølge. Påse at hver bit blir godt dekt av de ulike tingene. Dryss over salt og pepper etterpå. Jeg bruker å legge dem over på en bakepapirkledd stekeplate etter hvert som de er klare.

Smelt sammen halvparten av smøret og oljen i en stekepanne og stek halvparten av fiskepinnene i 3-4 minutter på hver side. Ha litt over medium varme på platen. Legg pinnene over på et serveringsfat og dekk dem til for å holde varmen mens du steker resten.

Fiskepinner med pommes frites og remulade

Da er alt klappet og klart for en deilig fiskemiddag!

Fiskepinner med pommes frites og remulade

Tips
Når du først er i gang, kan du godt lage dobbel porsjon av fiskepinnene. Når du har panert dem ferdig, altså er ferdig med å rulle dem i mel, egg og griljeringsmel, kan du legge dem over på et bakepapirkledd stekebrett, dekke dem med plastfolie og legge dem i fryseren. Når de er frosne, legger du dem over i en frysepose.

Tips 2
Har du tørt brød eller loff liggende, kan du smuldre det opp i en food processor og fryse det ned. Det er brilliant å bruke til disse fiskepinnene.

 

Som du sikkert har skjønt, elsker vi fiskepinner her hjemme. Det betyr også at det er flere oppskrifter med fiskepinner her på bloggen. Her er en oppskrift med fiskepinner, potetstappe og grønnsaker. Og her er en med erter og bønner som tilbehør til fiskepinnene.

13 kommentarer til “Fiskepinner med pommes frites og remulade”

  1. Hei.

    Jeg fikk en gang fiskepinner uten panering og det var mye bedre enn de vi kjøper på butikker. Har du noe råd/oppskrift på dette? De var mye bedre enn kjøpepinner!

    • Hei Vidar. Hvis det ikke var panering, så var fisken kanskje bare stekt som den var. Eller så kanskje den var rullet bare i mel og litt krydder for å få et tynt lag rundt seg før steking?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon