Fiskepinner med pommes frites av søtpotet

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fiskepinner med pommes frites av søtpotet

Fiskepinner er bestandig poppis å servere til middag her hjemme! Jeg liker å bruke litt store fiskestykker til fiskepinnene slik at det faktisk blir bra med fisk i dem.

Til fiskepinnene har jeg laget pommes frites av søtpotet. Har du prøvd det noen gang? Jeg synes det er skikkelig godt! Sprø og litt salt skorpe og myk, litt søt inni. Digg!

For å få den sprø skorpen, er det viktig å bruke sterk nok varme når du steker dem. Jeg bruker bestandig 225 grader varmluft, og skulle potetene begynne å bli brente før de er gjennomstekte, skrur jeg ned varmen på slutten.

Neste gang du er i nærheten av en innvandrerbutikk, kan du gjerne stikke innom og kjøpe med deg en pose med panko. Det er tørket loff i smuler, og som fungerer sikkelig godt til griljering. Posene ser litt forskjellig ut, ut i fra hva slags merke de har i butikken, men du kan jo google «panko» og se hvilke bilder som kommer opp. Du kan selvfølgelig tørke din egen loff og kjøre den i matprosessoren til den blir smulete, eller bruke vanlig griljeringsmel også.

fish n chips

Oppskrift på fiskepinner med pommes frites av søtpotet og persillesaus
til 4 personer

Fiskepinnene
600 g fersk torsk, gjerne loinstykker (ryggfileten)
ca. 2 dl hvetemel
2 egg
ca. 2 dl brødrasp/griljeringsmel/panko
1 ts salt
nykvernet pepper
25 g smør
4 ss oliven- eller rapsolje

Søtpotetfries
1 kg søtpotet
4 ss olivenolje
1 ts salt

Persillesaus
1 stor potte flatbladet persille
1 fedd hvitløk
¼ ts flaksalt
nykvernet pepper
½ beger lettrømme

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Skrell potetene og skjær dem i skiver. Del opp skivene i strimler. Ha dem i en langpanne og slå over olivenoljen. Rør rundt en gang slik at alt blir blandet. Strø over saltet og sett formen i stekeovnen.

Stekes i ca. 20 minutter. Rør om en gang eller to mens det stekes. Potetene er ferdig når de er sprø utenpå og myke inni.

Loinstykket er ryggfileten på fisken, og den er kjekk å bruke fordi den er så jevn i tykkelsen. Men, det er ingen krise om du ikke bruker det. Del i tilfellet opp fiskefileten opp slik at hver fiskepinne er så lik i tykkelsen som mulig. Del fiskefiletene i ca. 8 cm lange pinner.

Ha hvetemelet i en dyptallerken, pisk eggene lett sammen i en annen og griljeringsmelet i en tredje. Så dypper du fiskebitene i samme rekkefølge. Påse at hver bit blir godt dekt av de ulike tingene. Dryss over salt og pepper etterpå. Jeg bruker å legge dem over på en bakepapirkledd stekeplate etter hvert som de er klare.

Smelt sammen halvparten av smøret og oljen i en stekepanne og stek halvparten av fiskepinnene i 3-4 minutter på hver side. Ha litt over medium varme på platen. Legg pinnene over på et serveringsfat og dekk dem til for å holde varmen mens du steker resten.

Persillesausen lager du ved å ha alle ingrediensene i en liten blender eller kopp som passer til en stavmikser og kjører det hele sammen. Smak til med salt og pepper.

persillesaus

God middag!

fiskefingre med fritert søtpotet

hjemmelagde fiskepinner

fiskepinner og stekt søtpotet

fiskepinner med pommes frites av søtpotet

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon