Stekt laks med grønnsaker og ris

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Stekt laks med grønnsaker og ris

Laks er veldig kjapt og greit når det står fisk på menyen! Både ungene og jeg er veldig glad i laks – husets fjerdemann spiser verken kjøtt eller fisk, så han regner vi ikke med i denne sammenhengen – og laks er veldig godt tilgjengelig også for oss som bor her i innlandet. Vi har ingen svær fiskedisk stappende full av alskens fiskesorter, men lokalbutikken bruker iallfall å ha et ganske kurant utvalg av fersk fisk i pakker.

Om du nå bruker laks eller ørret til denne middagen spiller i grunn ingen rolle, og du må gjerne endre noen av grønnsakene også. Ta en runde og se hva du finner i kjøleskapet før du handler inn nytt!

Dette er en middag du lager på i underkant av 30 minutter!

Oppskrift på laks med ris og grønnsaker

til 4 personer

3 dl ris – her bruker jeg basmatiris, men du kan også bruke jasminris
4 ½ dl vann
½ ts salt
100 g sjampinjong
2 ss olivenolje
½ purre
½ squash
1 rød paprika
1 ½ ts flaksalt
godt med nykvernet pepper
1 dl matfløte
1 skvis sitronsaft
600 g laksefilet
1 pose, 65 g, salatblanding – her bruker jeg babyleafmix

Vask risen to-tre ganger i kaldt vann mens de 4 ½  desiliterne du skal bruke til å koke risen i, kokes opp i en kjele. Tilsett saltet og risen og la den småkoke i 10 minutter under lokk. Skru av varmen, men la lokket fremdeles ligge på. La risen stå i 10 minutter til. Da er den ferdig.

Del soppen i små båter eller i skiver. Varm halvparten av oljen i en stekepanne og fres sjampinjongen på sterk varme i noen minutter til den får en gyllen farte.

Skjær purren i tynne skiver og squashen og paprikaen i små terninger. Skru ned varme på stekeplaten noe og ha dette i sammen med soppen, halvparten av flaksaltet og godt med pepper. La det surre i pannen mens resten gjøres ferdig. Tilsett matfløten og sitronsaften. Har du bare én stekepanne, steker du grønnsakene i 10 minutter før du tar dem ut og steker fisken i pannen.

Har du enda en stekepanne, steker du laksebitene i den. Del laksen først i litt store terninger og dryss over resten av saltet og pepperen. Varm resten av oljen i pannen og stek fiskebitene, på forholdsvis sterk varme, med skinnsiden ned. Jeg sier skinnsiden selv om det ikke er skinn på fiskebitene.

La fisken steke i 4-5 minutter, til du ser på siden av fiskebitene at varmen har trekt seg opp mot midten av bitene. Skru ned varmen og vend bitene. La dem steke ferdig i ca. 2 minutter.

Bland risen med grønnsakene og salaten og fordel det utover et serveringsfat. Dander fiskebitene på toppen og gjør klart for middag!

Kos deg!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon