Kremet laks med cherrytomater

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter

Porsjoner: 4

Kremet laks med cherrytomater

Det er noen fiskemiddager som bestandig er helt bankers å servere, og det er denne herlige kremet laks med cherrytomater! Jeg har servert den SÅ mange ganger i ulike sammenhenger, og den bruker bestandig å være like populær hos både unger og voksne. Og det er akkurat slike middager som vi liker.

Jeg er så heldig å ha et samarbeid med Godfisk.no. Sammen har vi et mål om å inspirere barnefamilier om å gå fra å spise en til to fiskemiddager i uken. Så da har jeg et håp om at denne blir en familiefavoritt hos dere også.

LES MER: Finn flere gode og enkle fiskemiddager på GODFISK.NO!

Kremet laks med cherrytomater er befriende lettvint å lage.

Ingredienser

Fiskeformen
150 g spinat
600 g laksefilet uten skinn og bein
200 g cherrytomater
0.5 spisspaprika
3 vårløk
1 ts flaksalt
0.5 ts tørket dill
nykvernet pepper
4 dl matfløte
1 lime

Middagsris av bygg
200 g middagsbygg
1 ts salt

Slik lager du kremet laks med cherrytomater

Sett stekeovnen på 200 grader varmluft.

Dersom spinaten ikke er vasket når du kjøper den, vasker du den godt før du fordeler den i en ildfast for på ca.20 x 30 cm.

Del fisken i passe stykker og legg dem oppå spinaten. Her har jeg delt dem i ca. 100 gram store biter, for noen liker å spise én bit, andre to.

Skjær vårløkene og paprikaen i tynne ringer og plasser både dem og cherrytomatene rundt om fiskebitene. La litt av vårløken være igjen for å drysse over formen når fisken er ferdig stekt.

Dryss halvparten av den tørkede dillen, salt og pepper over fiskestykkene. Resten blander du sammen med fløten før du heller den over grønnsakene i formen. Jeg prøver å unngå å helle over fiskestykkene, bare for at de skal se ekstra fine ut når de er ferdigstekte.

Sett formen i stekeovnen og stek i ca. 20 minutter. Da skal sausen boble og fisken gjennomstekt. Tiden kan variere noe ut fra hvilken form du bruker.

Kok opp lettsaltet vann og kok middagsbygg etter anvisning på pakken. Du kan også bruke fullkornsris hvis du heller vil det.

Del limen i båter og skvis litt limesaft over fisken når du tar den ut av stekeovnen.

God middag!

Dette blogginnlegget er skrevet som en del av et samarbeid jeg har med Godfisk.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon