Grillet torsk med bacon og tomater

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Grillet torsk med bacon og tomater

Jeg er særdeles svak for grillet fisk. Når sant skal skrives, er jeg jo svak for stort sett all grillmat, men jeg er altså veldig glad i å legge fisk på grillen. Faste fisker som laks, ørret, makrell eller kveite bruker jeg å legge rett på grillen, mens jeg gjerne bruker folie når jeg griller torsk. Torskekjøttet er veldig delikat og kan lett gå i stykker under grillingen. Og da er aluminiumsfolien strålende å bruke.

Eller noen baconskiver, som jeg bruker her! Her pakker jeg rett og slett inn torskefiletene i bacon, så får jeg både en super smak og jeg slipper at fisken setter seg fast i grillen og går i stykker.

Oppskrift på grillet torsk surret i bacon med tomater og salat til
til 4 personer

Torsken
600 g torskeloin
1 ts flaksalt
nykvernet pepper
4 skiver bacon
1 ss oliven- eller rapsolje

Tilbehøret
400 g cherrytomater – gjerne som henger sammen på stilk
1 ss oliven- eller rapsolje
kokt ris – her bruker jeg en blanding av rød-, brun- og villris

Salaten
4 reddiker
½ squash
10-12 sukkererter
150 g blandet grønnsalat
2 ss ekstra virgin olivenolje
½ ss hvitvinseddik
½ ts flaksalt
nykvernet pepper

Fyr opp grillen.

Del torskeloinen i 4 like store stykker og dryss salt og pepper rundt det hele. La det gjerne ligge sånn i 15 minutter, slik at saltet kommer godt inn i fiskekjøttet, før du surrer en baconskive rundt hvert fiskestykke. Dersom baconskivene er veldig smale, kan det være at du trenger to skiver pr stykke. Pensle stykkene med olje.

Pensle oljen på tomatene.

Skjær reddikene i helt tynne skiver. For å få dem ekstra sprø, bruker jeg å legge skivene i en bolle med iskaldt vann i noen minutter.

Del squashen i skiver og sukkerertene i to. Bland det med salaten. Rør sammen olivenoljen, hvitvinseddiken, salt og pepper for ha over salaten like før servering.

Nå er det klart for grillingen! Legg fiskestykkene på en relativt varm grill. La stykkene ligge helt i ro i noen minutter, til baconet begynner å få farge. Så vender du stykket 90 grader – fremdeles med samme side ned – slik at du får et rutemønster på baconet. Grill videre i noen minutter. Snu fiskestykket og gjenta på den andre siden.

For å få et brunt bacon på sidene også, bruker jeg å grille fiskestykkene også på sidene. 1 minutt pr side bruker å være nok.

Legg tomatene på grillen de siste minuttene.

God grillings!

grillet torskefilet

torsk og bacon på grillen

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon