Det perfekte tilbehøret til grillpølsene!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Det perfekte tilbehøret til grillpølsene!

Ja, det er fullt mulig – og også veldig godt – å ha mer på grillpølsene enn ketsjup og sennep!

Her kommer noen av mine favoritter! Samt noen gode tips til når du skal grille. Det være seg på grillen eller bålet! Sånn får du nemlig de beste pølsene på grillen og bålet:

  1. Bruk gode pølser! Og her har det skjedd utrolig mye på markedet på bare noen få år. Nå er det så masse godt snadder der ute å velge mellom, så ta med deg litt forskjellig neste gang du handler inn.
  2. Behandle pølsene på en skikkelig måte! Jeg tenker at begrepet «ventepølse» egentlig passer best når det betyr at vi skal vente på pølsene – ikke spise dem mens vi venter på noe annet. For pølsene blir definitivt best når de får lov til å ligge over relativt lav varme på grillen ganske så lenge. Snu og vend på dem ganske ofte. Da får du en gyllen og fin ytterside pluss at alle smakene i pølsen kommer mye bedre frem når kjøttet og fettet og alle ingrediensene i pølsen blir varmet forholdsvis forsiktig opp.
  3. Og når du griller pølsene på bålet, et det best å vende til de største flammene har brent ut og det er mer glør enn flamme igjen på bålet.
  4. Snitt pølsene før du legger dem på grillen. Pølsene vil bli utvidet når de varmes opp, og hvis du snitter dem først, slipper du at de sprekker. Men skulle de sprekke allikevel, er det absolutt ingen krise.


Her får du noen gode tips til deilig tilbehør som du kan lage og servere sammen med pølsene også. Så blir det veldig lett en herlig pølsefest! Vil du ha flere tips til godt tilbehør, kan du klikke deg inn her!

Syltet rødløk

2 ss hvitvinseddik
1 ss sukker
½ ts flaksalt
1 rødløk

Rør samen hvitvinseddik, sukker og flaksalt i en liten bolle. Skjær løken i så tynne ringer som du greier og ha i bollen. La det gjerne ligge i 30 minutter.

Maisrelish

2 maiskolber – som du kjøper ferdig kokt og vakuumert
1 potte koriander
1 rød chili
1 fedd hvitløk
1 vårløk
4 ss olivenolje
½ lime
½-1 ts schrirashasaus (kan utelates)
1 ts flaksalt
nykvernet pepper

Legg maiskolbene på grillen og grill til den blir brunflekkete. I mellomtiden kan du gjøre klart resten.

Hakk opp korianderen og chilien. Riv hvitløkfeddet og det grønne på limeskallet på den fine siden av rivjernet. Skjær vårløken i tynne ringer. Ha dette og resten av ingrediensene i en bolle og rør det sammen.

Når maisen er ferdig, skjærer du løs maiskornene fra selve kolben og blander det inn også.

Coleslaw

2 ss gresk yoghurt
2 ts majones
1 ts eplecidereddik eller sitronsaft
5-10 dråper Tabasco
½ ts flaksalt
nykvernet pepper
1 fedd hvitløk
1 gulrot
½ sommerkål
2 vårløk

Ha yoghurt, majones, eplecidereddik, Tabasco, salt og pepper i en bolle og rør det godt sammen.

Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og gulroten på den grove siden. Skjær kålen i tynne strimler. Finhakk vårløken. Ha det i bollen sammen med resten og rør det godt sammen. Kålsalaten kan gjerne stå en time eller to før den serveres, så rekker smakene å sette seg bedre.

Guacamole

2 avokadoer
saft av ½ lime
1 fedd hvitløk
1 tomat
½ vårløk
½ potte koriander
flaksalt
pepper

Del avokadoene i to og fjern steinene. Jeg bruker å risse opp ruter i kjøttet, mens det fremdeles er i skallet, og så presse og mose det rett ned i en skål. Så bruker jeg en gaffel til å mose det så mye som jeg ønsker. Jeg liker guacamolen best når det fremdeles er litt klumper i den.

Ha i limesaften og rør den inn før du river hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og blander inn. Del tomaten i små terninger og finhakk vårløken og korianderen. Smak til med salt og pepper.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon