Laks innbakt i butterdeig

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Laks innbakt i butterdeig

Middagen blir plutselig riktig så staselig når den blir pakket inn med butterdeig! Spesielt for meg som har en riktig så stor svakhet for nettopp butterdeig.

Her er det fine stykker av laks sammen med creme fraiche og spinat som blir pent pakket inn. Du kan bruke det som hovedrett, som jeg gjør her, eller du kan halvere oppskriften og bruke det som forrett i en festmeny.

Mulighetene dine for å få en veldig saftig fisk, når du pakker den inn på denne måten, er store og gode. Da kan det være lurt å bruke et steketermometer når pakkene har stekt en stund, sånn at du har kontroll på kjernetemperaturen på laksen. Når den er 55 grader, er fisken helt gjennomstekt og veldig saftig!

Salma innbakt i butterdeig 

Butterdeigsinnbakt laks

til 4 personer

2 pk – á 450 g – butterdeig
1 fedd hvitløk
1 + 1 ss olivenolje
1 ts flaksalt
godt med nykvernet pepper
300 g spinat
3 dl creme fraiche – helfet
1–2 ss hvetemel til utkjevling
600 g laksefilet
2 bunter asparges
noen timiangreiner til pynt

Tin butterdeigsplatene. Du kan egentlig greie deg med 1 pakke, men jeg er så svak for butterdeig, at jeg lager litt store butterdeigsstykker som jeg pakker fisken inn i.

Sett stekeovnen på 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Finhakk hvitløksfeddet og ha det i en stekepanne sammen med 1 ss av olivenoljen, salt og pepper. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter.

Vask spinaten godt! Veldig ofte er det masse småsand i spinaten, og den vil vi ikke ha i den ferdige maten. Tørk den med kjøkkenpapir eller bruk en salatspinner før du har den oppi stekepannen. La den surre i noen minutter til den ramler sammen. Ha i creme fraichen og rør det sammen. Smak til med salt og pepper. Ta det av platen.

Dryss et tynt lag med hvetemel på benken. Legg butterdeigsplatene fra én av pakkene oppå hverandre og kjevle dem ut til en firkant på ca. 30 x 40 cm. Renskjær kantene slik at de blir fine og jevne.

Del laksen i 4 like store stykker og legg to av stykkene på butterdeigen. Du skal greie å brette deigen over fisken og du må ha plass til å klemme deigen godt sammen på alle sider.

Dryss litt flaksalt og pepper over fiskestykkene før du fordeler ¼ av spinatblandingen over hvert stykke. Skjær butterdeigen og brett den over. Pensle kantene med resten av olivenoljen før du klemmer skjøtene godt sammen. Jeg bruker å brette og klemme. Skjær 2–3 snitt på hver pakke.

Gjenta med resten.

Legg dem over på stekebrettet og stek dem i ca. 25 minutter. Det kan være lurt å stikke et steketermometer inn i et av fiskestykkene. Stikk gjennom det snittet du lagde, så ødelegger du ikke pakken. Når fisken har fått en kjernetemperatur på 55 grader.

Mens fisken blir ferdig gjør du klar aspargesen. Skjær av den nederste delen av stilkene. Kok opp vann og kok aspargesen i godt saltet vann i 3 minutter.

Legg aspargesene som et teppe på hver tallerken og legg fiskeposene på toppen. Pynt eventuelt med litt timian.

Salma innbakt i butterdeig Salma innbakt i butterdeig Salma innbakt i butterdeig Salma innbakt i butterdeig

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon