Stekt kylling med bønnesalat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Stekt kylling med bønnesalat

Jeg har mange store favoritter i denne retten; kylling, hvitløk, kikerter og bønner kommer alle langt opp på lista over råvarer som jeg liker veldig godt.

Du kan bruke en hel, stor kylling eller du kan bruke lår- eller brystfileter. Det blir godt samme hva!

Bønnesalaten er god, enkel og mettende og fungerer fint som tilbehør alene til kyllingen.

Stekt kylling med bønnesalat

Stekt kylling med bønnesalat

4 personer

4 fedd hvitløk
1 stor kylling, ca. 1 1/2 kg eller rundt 600 g rent kyllingkjøtt
1 liten potte persille
1 sitron
salt
nykvernet pepper
2–3 ss olivenolje

Varm kikert- og bønnesalat
1 løk
1 fedd hvitløk
olivenolje
1/2 ts paprikapulver
2 hele hermetisk paprika
10–12 cherrytomater
1 boks, 400 g kikerter
1 boks, 400 g store hvite bønner
1 ts hvitvinseddik
1 grønn chili
salt
nykvernet pepper

Kok de fire hvitløkfeddene i 8–10 minutter i vann. I mellomtiden skjærer du løs brystfiletene og lårstykkene på kyllingen, hvis du bruker det. La skinnet være på. Lårstykkene skal du i tillegg fjerne beinene på. Skjær små snitt langsmed beinene og fjern dem. Synes du dette blir en tungvint prosess, kan du bruke 4 kyllingfileter i stedet for.

Legg stykkene over i en brødpose og bruk et kjevle til å banke filetene jevnt flate over det hele.

Grovhakk persillen, legg halvparten til side til etterpå. og riv det gule av skallet på sitronen med den fine siden av rivjernet. Del sitronen i to og klem ut saften. Mos de kokte hvitløkfeddene, persillen, sitronskallet og –saften sammen i en morter. Tilsett salt, pepper og olivenolje.

Bruk fingrene til å lage en liten lomme mellom skinnet og kjøttet på både bryst- og lårstykkene. Fordel hvitløksmosen inni lommene og utenpå de fire stykkene. Pakk dem inn i plastfolie og legg dem i kjøleskapet i minst 2 timer. De kan ligge over natta også.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Start med salaten. Finhakk løken og hvitløken og ha det i en panne sammen med olivenoljen og paprikapulveret. La det surre på forholdsvis svak varme i noen minutter til løken har blitt blank og nærmest gjennomsiktig. Del opp paprikaen i mindre biter og ha i både dem, vannet de lå i og grovt oppdelte tomater. Hell kikertene og bønnene over i et dørslag og la dem renne av. Ha både dem, hvitvinseddiken og finhakket chili oppi gryta. Du bestemmer selv om du vil ha med chilifrøene. Det er her mesteparten av hetheten sitter. Kok opp og la det hele småputre den kommende timen. Bland inn resten av persillen rett før servering.

Varm opp en grillpanne til den blir skikkelig varm, stek kyllinglårene i ca. 10 minutter. Snu ofte. Legg dem over i et ildfast fat og sett formen i stekeovnen i 15 minutter. Legg kyllingfiletene på grillpanna og stek dem på samme måte i 10 minutter. Etterstek dem sammen med lårene de siste i 5 minutter.

Del opp kyllingen i skiver og server på toppen av kikertene.

Stekt kylling med bønnesalat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon