Ikke vet jeg om det er politisk riktig å kalle dette for pulled chicken, men jeg tar sjansen og kjører på.

Når jeg lager pulled pork, lar jeg svinekjøttet steke lenge og vel. Med kyllingen går det hakket kjappere, men den får god tid på seg til å bli skikkelig saftig og mør.

I oppskriften lager jeg 12 små burgere, fordi oppskriften først ble lagd som en del av et stort matbord til sommerfesten. (Resten av oppskriftene kommer på bloggen de også). Du kan gjerne lage 6 burgere i vanlig størrelse istedenfor.

Til kyllingen er det coleslaw som gjelder. Det er et fantastisk tilbehør til denne kyllingen. Til de fleste former for burger, spør du meg. Coleslaw er rett og slett en kålsalat.

Små burgere med pulled chicken og coleslaw

Dette trenger du for å lage 12 små burgere med pulled chicken og coleslaw
1 hel kylling, ca 1 ¼ kg
1 ts salt
2 ss olivenolje
2 litt store sjalottløker
2 fedd hvitløk
1 ts chiliflak eller 1 knust, tørket chili
20 pepperkorn
1 ts grov sennep (ikke pølsesennep)
1 dl hvitvinseddik eller epleeddik
vann

Coleslaw
½ sommerkål, ca. 225 g
1 liten rødløk
1 gulrot, ca. 100 g
½ rød chili
25 g majones
75 g gresk yoghurt
1 ts sennep
saft av ½-1 lime
½­ –1 ts salt

Til servering
6 hamburgerbrød

Små burgere med pulled chicken og coleslaw

Start med kyllingen. Del opp kyllingen i 4 deler slik at du skjærer løs lårstykkene og begge brystfiletene. Varm oljen i en gryte. Dryss salt på kyllingbitene før du har dem i den varme oljen og bruner dem på begge sider i 2–3 minutter på hver side.

I mellomtiden deler du sjalottløkene i to før du skjærer dem i tynne skiver. Hvitløkfeddene skjærer du også i skiver. Når kyllingen er brunet, tar du den opp, skrur ned varmen og har i løk, hvitløk, chiliflakene og resten av saltet. La det surre i noen minutter før du har i pepperkornene og sennepen og rører det inn. Legg kyllingbitene tilbake i gryta. Hell over eddiken og fyll på med nok vann til at det dekker kjøttet. Kok opp. Legg på et lokk og la det småkoke i 50 minutter. Slå av varmen og la kjøttet ligge i 30 minutter til. Så tar du opp kyllingbitene og river kjøttet løst fra beina og opp i mindre biter.

Skjær kålen til coleslawen i tynne strimler, løken i tynne ringer og riv gulroten. Chilien finhakker du. Vil du ha litt hete i smaken, tar du med frøene, hvis ikke, fjerner du dem før du hakker den opp. Ha alt dette i en bolle og bland inn resten av ingrediensene. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Små burgere med pulled chicken og coleslaw

Kyllingen kan godt lages klar dagen før servering. Da steker du den bare opp i stekepanna før servering.

Små burgere med pulled chicken og coleslaw

Små burgere med pulled chicken og coleslaw

Små burgere med pulled chicken og coleslaw

Små burgere med pulled chicken og coleslaw

Kyllingburgerne passer perfekt til sommerfesten! Oppskirftene på resten av maten du ser på bildet, kommer. Så følg med!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *