Er ikke det et morsomt navn? Chimichurri! Det er rett og slett en urte- og oljesaus som det er vanlig å bruke til grillmat i Argentina og Uruguay. Den minner egentlig litt om italienernes basilikumpesto. Skikkelig frisk og god i smaken, og den passer, iallfall ut fra min mening, til både kjøtt og fisk. Og det er heller ikke bestandig at verken kjøttet eller fisken har sett grillen før jeg heller chimichurri over. Stekepannen eller stekeovnen funker også riktig så bra.

«Å, dette var skikkelig sommermat!» lød budskapet hjemme da det ble satt på middagsbordet! Og for en sommerelsker som meg, er jo det den perfekte tilbakemeldingen. Jeg spiser dette gjerne til middag hele året, så kan jeg drømme om varme, solrike dager når vinden uler rundt hushjørnene.

Jeg bruker Fru Timians Røde Italienske krydderblanding til kyllingmarinaden her. Du kan kjøpe krydderblandingen i nettbutikken min – der er det et skikkelig bra SOMMERTILBUD nå også, eller sjekke her hvor den finnes å få kjøpt rundt om. Og, om du ikke får tak i den, så lager du deg en krydderblanding med salt, paprikapulver, hvitløkspulver, tørket oregano og litt brunt sukker, så blir nok det også veldig så bra.

 

Saftige kyllingfileter med råstekte poteter og chimichurri

til 4 personer

Kyllingen
600 g kyllingfilet
4 ss olivenolje
1 ½ ss Fru Timians Rød Italiensk Blanding

Potetene og tomatene
500 g små poteter – jeg bruker norske småpoteter
1 ts Fru Timians Rød Italiensk Blanding
2 ss olivenolje
200 g cherrytomater

Chimichurri
1/3 stor potte persille – jeg bruker flatbladet her, men du kan også bruke kruspersille
15-20 greiner timian
1/3 stor potte koriander
2 store fedd hvitløk
½ rød chili
½ ts flaksalt
godt med nykvernet pepper
1-2 ts sitronsaft
1 dl extra virgin olivenolje

Legg kyllingfiletene i en bolle. Ha over olivenoljen. Skru av kvernen på krydderflasken og dryss over krydderblandingen. Bland det sammen og la det ligge på kjøkkenbenken i 30 minutter eller i kjøleskapet noen timer.

Jeg liker å steke store kyllingfileter først i stekepannen og så i stekeovnen, så da setter jeg på stekeovnen på 180 grader varmluft samtidig som jeg varmer stekepannen. Ettersom det er mye olje i marinaden, trenger du ikke ekstra olje til stekingen, men legg kyllingfiletene i en godt oppvarmet stekepanne. Stek i ca. 4 minutter på forholdsvis høy varme. Vend kyllingfiletene og stikk et steketermometer midt i en av filetene. Sett stekepannen (om den tåler varmeovnen) i stekeovnen eller legg filetene over i en ildfast form. Stek til kyllingen har fått en kjernetemperatur på 70 grader. Ta dem ut og la dem hvile.

Del potetene i mindre biter og bland dem med olje og krydder. Fordel dem utover et stekebrett og sett det i stekeovnen sammen med kyllingen. Når kyllingen er ferdig – og skal hvile – skrur du opp varmen til 225 grader og steker videre til potetene er gjennomstekte og gyllenbrune. Legg i tomatene og la dem steke med de siste 10 minuttene.

Jeg bruker å ta med stilkene på krydderurtene også, bare fjerner de groveste timianstilkene, og har både blad og stilker i en beholder til stavmikser. Grovhakk hvitløkfeddene og chilien og ha i. Kjør stavmikseren til det blir helt hakket opp. Ha i salt, pepper og sitronsaft og spe med olivenoljen. Smak til en gang for å kjenne om sausen er passe krydret etter din smak.

Da er middagen klar! God middag!

 

Print Friendly, PDF & Email

Readers comments

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *