Tapas med stekte kyllingbiter, potetomelett og kikertstuing

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tapas med stekte kyllingbiter, potetomelett og kikertstuing

Jeg elsker tapas! Og det vet jeg at det er veldig mange flere som gjør også, så her kommer det tre tapasoppskrifter som passer veldig godt sammen. Du kan selvfølgelig også servere dem hver for seg eller som deler av et koldtbord.

Her får du oppskriften på en veldig god kikert- og spinatstuing, som jeg egentlig ikke er helt sikker på om passer inn i tapassjangeren, for tapas er jo egentlig små munnfuller mat, men jeg tar sjansen på å ta den med her allikevel. Jeg har iallfall fått servert noe riktig så tilsvarende som del av et tapasmåltid i Spania.

Så får du oppskriften på herlige små munnfuller med kylling som jeg heller en saus av honning, sennep og soyasaus over så snart de er stekt ferdig, superkjappe tapas av god spekeskinke og gode olivener, og kanskje den mest kjente tapasen av dem alle; potetomelett!

Dette er mat som passer for både små og store, så her er det bare å invitere til fest!

kikert-og-spinatstuing

Fire ulike tapasoppskrifter
Servert sammen som dette, er det nok til 8 personer

Stekte kyllingbiter med honning og sennep
600 g kyllingfilet
2 egg
40 g hvetemel
1 ts salt
nykvernet pepper
4 ss olivenolje
4 ss flytende honning
1 ss Dijonsennep
1 ss soyasaus

Spinat- og kikertstuing
400 g spinat
4 ss olivenolje
2 skiver loff
3 fedd hvitløk
1 boks, 4 dl, most, hermetisk tomat
2 ½ dl vann
2 ss vineddik
1 ts spisskummen
¼ ts kajennepepper
1 ts paprikapulver
1 ts salt
nykvernet pepper
500 g hermetiske kikerter

Spansk potetomelett – tortilla
1 løk
1 ½ dl olivenolje
1 kg kokefast potet
1 ts salt
8 store egg

Spekeskinke og oliven
8 skiver god spekeskinke
16 oliven

Kyllingen
Del kyllingkjøttet i terninger på ca. 3 x 3 cm. Pisk lett sammen eggene og ha i en bolle sammen med hvetemelet, salt og pepper. Det skal bli en tykk røre. Ha i kyllingbitene og vend det sammen. Varm halvparten av oljen i en stekepanne. Ta ut halvparten av kyllingbitene og la dem renne litt av før du steker dem i stekepannen. Gjenta med resten.

Rør sammen honning, Dijonsennep og soyasaus og hell det over kyllingbitene.

Spinat- og kikertstuingen
Vask spinaten godt. Varm halvparten av oljen i en kasserolle og ha i spinaten. Stek til den faller sammen. Ta den ut. Varm resten av oljen i kasserollen. Del loffskivene i terninger og hakk hvitløkfeddene. Ha i oljen og la det surre i 4–5 minutter. Ha i tomatene og mos alt glatt med en stavmikser. Kok opp. Tilsett vann, eddik og krydder. La det småkoke i 15 minutter. Ha i kikertene de siste 5 minuttene. Rør inn spinaten like før servering.

Tortillaen
Skjær løken i helt tynne skiver. Ha 2 ss av oljen i en stor stekepanne og stek løken til den er myk. Ta ut og ha i en bolle. Skrell potetene og skjær i 3–4 mm tykke skiver. Tørk skivene med papir og dryss over salt. Ha resten av oljen i stekepannen og ha i potetskivene. Stek potetskivene på medium varme i ca. 30 minutter, til de er myke. Vend dem innimellom slik at alle blir stekt.

Ta potetskivene ut med en hullsleiv og bland med løken. Hell oljen i en skål (den kan du bruke om igjen når du lager resten av disse tapasrettene).

Pisk sammen eggene og hell dem over potetskivene. Ha 1 ss olje i stekepannen og hell i potetblandingen. Stek på svak varme i 10­–12 minutter. Du ser omeletten stivner oppover kantene. Legg en stor tallerken over stekepannen og vend hele pannen. Vær rask i bevegelsene. La den skli tilbake i stekepannen og stek like lenge på den andre siden.

Tortillaen kan serveres både varm og kald.

Spekeskinken og olivenene
Hvis spekeskinkeskivene er store, deler du dem i to før du trær dem på små tannstikkere sammen med olivenene.

tortillaspekeskinke-og-olivenkyllingbiter-med-honning-og-dijonsennepkyllingtapaskyllingbiter-med-honning-og-sennepspinat-og-kikertstuingspekeskinke-med-olivenkvadratisktortilla-spansk-potetomelett

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon