Ferske vårruller med grønnsaker, kylling og reker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Ferske vårruller med grønnsaker, kylling og reker

Ferske vårruller er så fresht og godt at det er bare å bli hodestups forelsket med en eneste gang! Jeg tenker at dette er perfekt mat å servere hele våren og sommeren. Hva du har i vårrullene, kan du variere etter eget forgodtbefinnende. I disse har jeg, i tillegg til salat, gulrot- og agurkstrimler, reker og kyllingstrimler med hoisinsaus.

Ferske vårruller som dette kalles vietnamesiske vårruller. Jeg lærte meg å lage dem da jeg var på tur til Bangkok og var på besøk på fabrikken som lager disse supertynne vårrullarkene og den søte chilisausen fra Blue Dragon. Du kan lese mer om den spennende turen her!

LES MER! Sånn lager du friterte vårruller!

Kunsten med å lage disse vårrullene, er å gjøre klart alt før du starter med selve rullingen. Da er det enkelt og greit å få et bra resultat allerede første gang du prøver deg. Det er dessuten lurt å legge det bløtlagte rispapiret helt jevnt og glatt utover benkeplaten, og tørke litt rundt, før du starter selve rullingen. Sjekk ut fra livesendingen min under her, så ser du hele fremgangsmåten!

Kanskje kan dette bli en ny favoritt?

Ferske vårruller med kylling og reker

12 vårruller – 6 med kylling og 6 med reker

2 kyllingfileter
1 ss olivenolje
1 ts flaksalt
4-5 ss hoisinsaus
42 ferske reker
2-3 gulrøtter
1 agurk
1 crispsalat
36 blader bladpersille eller koriander
1 pk Spring Roll Wrappers

søt chilisaus til servering
kokt ris til servering

Start med risen, så er den klar når vårrullene er klare.

Skjær kyllingfiletene i strimler. Varm oljen i en stor stekepanne og ha i kyllingstrimlene. Stek dem på forholdsvis sterk varme i noen minutter på hver side, til de er gjennomstekte. Ha i hoisinsausen og vent bitene rundt i sausen. Legg strimlene over på en tallerken sånn at de rekker å bli avkjølt.

Jeg liker best å bruke ferske reker med skall på, så da må jeg først rense rekene. Legg dem så til side. Jeg beregner 7 reker i hver av de 6 vårrullene som skal ha reker i seg, derav det litt merkelige antallet 😉 Er rekene veldig små, kan du gjerne bruke noen flere.

Skrell gulrøttene. Har du et juliennejern eller julienneskreller, kan du bruke den på gulrøttene, for de skal deles i helt tynne strimler. Har ud en bra ostehøvel kan du skjære skiver med den og så strimle opp skivene, eller du kan gjøre alt med kniven. Det blir passe lengde på strimlene hvis du deler gulrøttene i 2.

Skjær agurken i 3 like lange biter. Skjær den så i tynne skivver som du igjen skjærer i strimer. Den innerste kjernen, som er ekstra våt, tar du ikke med.

Vask salaten godt og del opp bladene og riv løs persillebladene.

Fyll en dyptallerken med lunkent vann. Dypp et av vårrullarkene i vannet i 10-15 sekunder. Du skal kjenne at det mykner opp. Legg det så helt flatt på benken. Bruk fingrene til å fjerne eventuelle bobler. Er det veldig vått rundt arket, tørker du det vekk med papir.

På rullene med reker i, legger jeg først rekene fint i en vannrett linje litt nærmere meg enn midten på vårrullarket. Legg så persille- eller korianderblad på den ene siden og agurkstrimler oppå der, og gulrotstrimlene på den andre siden av rekene. Legg to salatblader på toppen.

Ta tak i arket som ligger nærmest deg og legg det over den maten du akkurat har lagt opp. Gjør det så stramt som mulig, men ikke så stramt at arket revner. Brett inn sidene og rull sammen til en pølse.

Til rullene med kylling i, legger jeg i salatblandene først før jeg legger i kyllingen og fortsetter med resten. Jeg bretter dem inn på samme måte.

Del vårrullene i to og legg dem over på et serveringsfat. Jeg bedriver aktiv dobbeldipping når jeg spiser disse vårrullene, så jeg liker best å helle den søte chilisausen i små skåler slik at alle kan få hver sin.

Kos deg!

 

4 kommentarer til “Ferske vårruller med grønnsaker, kylling og reker”

  1. Hei. Lagde ferske vårruller med rispapir som luktet forferdelig kjøpt på asia butikk. Måtte kaste alt for vi ikke hælte å spise det. Lukter det av disse rispairene fra Blue Dragon? Har lyst til å prøve igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon