Vaniljemuffins med kardemomme

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Vaniljemuffins med kardemomme

I mine unge år hadde jeg det for meg at jeg ikke likte kardemomme. Tenke seg til å ikke like dette fantastisk duftende og smakfulle krydderet! Jeg vokste det heldigvis av meg.

Disse muffinsene, eller noe som lignet veldig, spiste jeg på en cafe i Gøteborg for mange år siden, og falt pladask for dem. Kardemommen og det varme vaniljefyllet i midten var en veldig bra kombinasjon. Hjemme på eget kjøkken brukte jeg favorittmuffinsoppskriften min og tilsatte de essensielle ingrediensene.

Vaniljemuffins med kardemomme

Her har du oppskriften!

Dette trenger du til 12 store muffins
400 g hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts natron
175 g brunt sukker
100 g smør
2 egg
1 ½ dl matfløte
1 dl matyoghurt
6 ss vaniljekrem, hjemmelagd eller ferdigkjøpt
kardemomme

Sett stekeovnen på 200 grader. Sett muffinsformer oppi et muffinsbrett eller finn fram 12 doble muffinsformer og et stekebrett.

Bland hvetemel, bakepulver, natron og sukker i en bolle. Smelt smøret og bland det sammen med egg, fløte og yoghurt og ha det oppi bollen sammen med det tørre. Rør det kjapt sammen.

Fordel ca. halvparten av røra i muffinsformene. Legg ½ ss vaniljekrem i hver form og fordel resten av røra oppå. Strø godt med kardemomme på toppen. Har du ikke et muffinsbrett, kan det være lurt å bruke doble muffinsformer, slik at de holder fasongen. Sett dem da på et stekebrett.

Stek muffinsene på nest nederste rille i 20-25 minutter. Bruk en kakepinne for å sjekke om muffinsene er gjennomstekt. Stikk pinnen midt nedi en av muffinsene. Er pinnen tørr, er muffinsene ferdige. Hvis det fester seg røre til pinnen, må de få noen minutter til i stekeovnen. Hvelv muffinsene ut av muffinsbrettet og la dem avkjøles på en bakerist.

7 kommentarer til “Vaniljemuffins med kardemomme”

  1. Morsomt! Det må være Evas Paley på Avenyen du sikter til… Starten av 2000-tallet jeg smakte muffinsene for første gang… Drar tilbake dit hver gang😋

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon