Laks innbakt i filodeig

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Laks innbakt i filodeig

Jeg sto der med en pakke Salmalaks (kjøpt på salg!) i hånden og visste ikke helt hva jeg skulle lage til middag da jeg måtte til å saumfare skuffer og skap for å se hva som fantes av andre råvarer i huset. Leteaksjonen kom opp med fersk ingefær, blomkål, mango chutney og filodeig – råvarer jeg aldri har brukt sammen før, men som jeg definitivt kommer til å bruke sammen mange flere ganger. For dette ble en utrolig god middag.

Filodeig er helt løvtynne ark lagd av mel og vann som du kjøper frossen i butikken. Jeg har iallfall ikke tenkt å prøve meg på utkjevling av dette selv. Du finner det i innvandrerbutikker (som vi jo nå er så heldige å ha selv her i Rakkestad) og i velassorterte dagligvarebutikker. Det kan stå både filodeig, strudel leaf, fillo og phyllo på esken. For å få det gode resultatet pensler du smeltet smør mellom flere lag filodeig.

Laks innbakt i filodeig

Til 4 personer
600 g bein- og skinnfri laksefilet
1/2 ts salt
nykvernet pepper
5 fedd hvitløk
3 cm fersk ingefær
3 ts mango chutney + til servering
1 liten vårløk
4 buketter blomkål
75 g smør
1 pk filoark – du trenger 8 ark, resten kan fryses

4 1/2 dl vann
1/2 ts salt
3 dl ris

Sett stekeovnen på 225 grader.

Laks innbakt i filodeig     Laks innbakt i filodeig

Laks innbakt i filodeig     Laks innbakt i filodeig

Del fisken i 4 like store stykker. Dryss salt og pepper over på begge sider og legg det til side. Rens hvitløkfeddene og ingefæren og riv dem på den fine siden av rivjernet. Skallet på ingefæren fjerner du lettest ved å gni det av med en teskje. Bland den revne hvitløken og ingefæren med mango chutneyen i en skål. Fordel den på fiskebitene. Finhakk vårløken og del blomkålen i små, små buketter. Fordel begge deler oppå fiskestykkene.

Laks innbakt i filodeig     Laks innbakt i filodeig

Smelt smøret. Legg et ark med filoark på benken og pensle det med smeltet smør. Legg på et nytt ark og pensle. Gjenta til du har 4 ark. Del arkene i to og legg et fiskestykke på hver bit.

Ta opp kantene og lag nærmest som en liten pose rundt fiskestykket. Knytt sammen med en hyssingbit. Gjenta med resten. Pensle posene med smør. Sett dem på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes på nederste rille i 12 minutter.

Laks innbakt i filodeig

Kok ris etter anvisning på pakken.

Laks innbakt i filodeig

2 kommentarer til “Laks innbakt i filodeig”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon